Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Ping pong


Índex

1.Abstract

2.Història de l'esport

3.Camp de joc .Plànol

4.Equipamentsi material utilitzat per a practicar l'esport

5.nombre de jugadors per equip

6.Aspectes tècnics de l'esport i acompanya-ho amb imatges o il·lustracions

7.Com s'hi juga? Reglament bàsic. Estratègies de joc

1.Abstract

Aquet treball extracte de conèixer millor com es juga el tennis de taula anomenat ping-pong i la seva historia, les tècniques, el reglaments, estratègies i que materials tenim que utilitzar...

2.Historia de l'esport

Diuen que ja des d'abans de la guerra, al pis de dalt del Centre, hi havia una taula on els socis, una vegada a l'any, feien Torneigs Socials de Ping-Pom. El primer torneig Social disputat a la nostra Entitat data del any 1.936.Uns anys desprès de la col·locació d'aquesta primera taula, al 1.950, la Secció de Tennis Taula es va Federar dins de l'O.A.R., una lliga Diocesana que en aquella època contava amb molts equips.Al 1977, Arran de la qualitat d'alguns dels nostres jugadors, passava a integrar-se dins de la Federació Catalana.Al llarg dels nostres 67 anys d'història, el C.P. HORTA T.T. s'ha convertit en un club de renom dins el panorama del Tennis-Taula, havent aconseguit diversos èxits, com la consecució de medalles als campionats d'Espanya i Catalunya, amb molt bones classificacions, sobretot en les categories infantil i juvenil i en aquest últims anys en veterans .Actualment tenim equips disputen les lligues de 1a.Nacional desde fa 8 anys i a 2a. Nacional desde fa 4 anys, així com 2 equips de Veterans a 1a. i 2a. categoria.
Aquesta mateixa temporada en els Campionats de Catalunya de Veterans hem quedat Subcampions.

3.Camp de joc. Plànol

La superfície de la taula, coneguda com superfície de joc, serà rectangular, com una longitud de 274cm i de amplia de 152,5cm i estarà situada en un plànol horitzontal a 76cm del terra. La superfície de joc no afegeix els dos cantons de la part superior de la taula. La superfície de joc pot ser de qualsevol material i tindrà que proporcionar un bot uniforme de aproximadament 23cm, al deixar caure sobre ella un pilota de una altura reglamentaria de 30cm. La superfície de joc tindrà que ser de color fosc, uniforme i mate, amb una línea lateral blanca de 2cm de ampla i de llarga 274cm i una línea de fons blanca de 2cm i de llarga 152,5cm. La superfície de joc estarà dividida en dos camps iguals per una ret vertical paral·lela a les línees de fons y tindrà que ser continua en tota l'àrea de cada camp. Para dobles, cada camp estarà dividit en dos medis camps iguals per una línea central blanca de 3mm de amplada i paral·lela a les línees laterals, la línea central serà considerada com part de camp medi camp dret.

4.Equipamentsi material utilitzat per a practicar l'esport.

Taula: La superfície de la taula, coneguda com superfície de joc, serà rectangular,com una longitud de 274cm i de amplia de 152,5cm i estarà situada en un plànol horitzontal a 76cm del terra.

Pilota: la pilota té que ser esfèrica generalment es de color blanc i mate i esta feta de cel·luloide o de plàstic anàleg. El seu diàmetre varia entre els 37,2 i els 38,2 mm. Té una circumferència fins 116,8 i 120 mm, i el seu pes entre els 2,40 i els 2,53 g.

Raqueta: té que ser una sola peça de gruix uniforme, plana i rígida, esta feta amb lamines de fusta de capes superposades. Es precís que al menys el 85% de la seva composició sigui de fusta natural.

5.nombre de jugadors per equip

1 per cada equip

6.Aspectes tècnics de l'esport i acompanya-ho amb imatges o il·lustracions

La presa de la raqueta: una bona presa assegura al jugador al màxim rendiment en cops que utilitza, convé, deixar que sigui el jugador principiant qui eligeixi el tipus de presa: optara per la que convengui millor a les seves qualitats de velocitat i flexibilitat. Hi ha 2 tipus de presa:

  • La presa clàssica u ortodoxa

  • Llapis o asiàtica

Cops tècnics:

Servei: el treball del canell es totalment responsable en la realització del servei. En realitat, el eix del canell/mà actua junt amb un factor de primera importància: el ritme, la raqueta té que ser la posició a la pilota amb un impuls inicial. La posició del servidor juga també un paper essencial, per últim hi ha que tindre en comte que, para que sigui totalment correcte, el servei té que efectuar-se per darrere de la línea de fons de la taula, però no mes darrere que la part del cos del servidor, situada mes lluny de la ret.

Cop de atac: executar-ho es necessita una gran mobilitat del avantbraç, el qual aquet que realitza una rotació horitzontal al entorn del colze. Es té que estendre fins a darrere i quan la pilota estigui en el punt mes alt del bot o just abans, alliberar-se fins davant executant el cop.

El contra atac: hi ha 2 cas:

  • Primer cas: n resposta a un atac amb el cop de dreta o de reves. En aquet cas concret els dos jugadors es situats cerca de la taula i dona mes importància a la velocitat que a la rotació

  • Segon cas: el jugador es troba lluny de la taula, té dificultats, esta atrapat en el racó en el fons de l'àrea del joc a causa dels smash fulminats del seu adversari i agafarà de nou la iniciativa.

7.Com s'hi juga? Reglament bàsic. Estratègies de joc

Com s'hi juga: abans de començar un partit convé tendre algunes precaucions preliminars. Així que es precís verificar la tensió de la ret, comprovem que la seva altura es uniforme en qualsevol punt de la taula i que els suports de la ret esta correcta,ment alineats en el eix que separa els dos camps.

Reglament basic: hi ha molt regles bàsiques com: el abecé, falses idees, les distintes probes possibles, competicions i classificacions internacionals.
Descargar
Enviado por:Gaby
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar