Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Motociclisme # Motociclismo


L'equip de pilotatge

Revelem els secrets de l'equip protector utilitzat pels pilots del Marlboro Racing Team, Max Biaggi i Carlos Checa, que en general solen tenir les mateixes bases tots. Les caigudes són una part inevitable en les carreres de motos, és impossible que fins i tot el millor corredor del món, pugui pilotar a la volta límit sense sobrepassar-se de tant en tant. Les peces protectores utilitzades pels pilots de motos són, gairebé literalment, un equip salvavides. I l'equipament utilitzat pels pilots del Marlboro Yamaha Team, Max Biaggi i Carlos Checa, és el més a nivell desenvolupament, el resultat de dècades de doloroses investigacions per part dels pilots i de dur treball a càrrec dels fabricants d'aquest tipus de peces. Els seus cascs estan fabricats amb materials de l'era espacial - fibra de carboni i kevlar- i estan fets a la mesura exacta dels seus caps. La duresa pot ser la prioritat número 1 en el disseny dels cascos, però la lleugeresa és també crucial, ja que com més pesant és, existeix un major risc de lesions en el coll. Els de Biaggi i Checa pesen molt poc, una mica més d'un quilo cadascun. I es pot apreciar que el Bieffe de Biaggi té un sortint aerodinàmic en la part del darrere, per a suavitzar el seu pas a través de l'aire a més de 300km/h.

Motociclisme # Motociclismo

Des dels anys 70 ha estat una tradició entre els corredors decorar i personalitzar els seus cascs. El disseny del casc de Biaggi va ser creat pel afamado artista gràfic Aldo Drudi i representa la bandera tricolor italiana amb l'impactant logotip d'una pantera que reflecteix el seu agressiu estil de pilotaje. Encara que el disseny s'ha mantingut bàsicament inalterado des de fa uns anys, Bieffe habitualment afegeix o canvia detalls. L'any passat van incorporar un logotip d'una mà embenada, ¡després de sofrir Biaggi un accident al capdavant del Gran Premi de França en el qual es va lesionar un dit!. En la part del darrere del Nolan de Checa apareix el seu toro esbufegant (a Espanya Checa té el sobrenom de “El Toro”), i una bandera a quadres per a ressaltar aquest aspecte racing. Ambdós cascs també incorporen els colors vermell, blanc i negre de l'equip. La fabricació de cascs ha evolucionat molt des de l'arcaic: casc en forma de mig ou dels anys 50 i 60, el mateix que el disseny de les granotes, botes i guants. Avui dia, aquests articles vitals al guarda-roba d'un pilot, incorporen reforços interiors i de fibra de carboni per a oferir la màxima protecció sigui quin sigui el desenllaç de la fatal maniobra.

Motociclisme # Motociclismo

La granota Dainese de Biaggi i el Alpinestar de Checa no estan fabricats en cuir de vaca sinó de cangur, que ofereix una resistència similar a l'abrasió però és més fi, lleuger i suau. Per a cada vestit es fan servir quatre pells de cangur, (per a les granotes de cuir de vaca n'hi ha prou amb una sola pell), estan fets de no menys de 100 trossos de pell i es triga al voltant de 40 hores a fabricar una. Incorporen capes de doble grossor en els muscles, genolls i colzes, amb un blindatge interior especial per a absorbir impactes. S'utilitza fil de kevlar per a cosir la granota i s'utilitzen panells de kevlar extensible per a fer més còmoda la zona que recolza en el seient i la part interior de cames i braços.

Motociclisme # Motociclismo

Els guants probablement siguin la peça més complexa de l'equip dels corredors. Una sèrie de greus lesions en les mans de diversos pilots fa uns anys, causades principalment al quedar la mà atrapada entre el manillar i l'asfalt, va provocar que els fabricadors tornaren a fabricar totalment els seus guants. Els últims models vénen reforçats amb fibra de carboni i kevlar, i estan compostosos per al voltant de 100 peces de cuir diferents. Les botes disposen de tecnologia similar avui en dia. Un suport intern flotant per al turmell, incorporat en les botes Alpinestar GP Tech FS utilitzades per Checa i Biaggi, minimitza la possibilitat de lesions, mentre protectors de fibra de carboni i materials que absorbeixen impactes protegeixen la resta de la part inferior de la cama, turmell i peu. Òbviament la decoració ve dictada pels logotips i colors dels patrocinadores, però Biaggi utilitza el seu logotip personal de Max (també dissenyat per Drudi) per a personalitzar el seu equip de protecció.

Motociclisme # Motociclismo

Motociclisme # Motociclismo

L'ordinador abord

Amb aquest ordinador l'equip des de el box controla tot el que li passa al pilot, la valocitat a la que va el pilot la resistència de l'aire... Tot per possar apon la moto per les circumstàncies del circuit en que es trovin.

Circuits del mundial de motociclisme.

Welkom: Motociclisme # Motociclismo

El Gran Premi de Sudáfrica tindrà lloc a Welkom, una ciutat fundada per Sir Ernest Oppenheimer, el magnat de les mines. 

El nom de la ciutat prové de la granja del mateix nom que, evidentment significa "Welcome", és a dir, Benvinguts. Situada en una planícia elevada, la ciutat està considerada en tot el món com una referència en qüestions de planificació avançada, amb carrers i rotondes curiosament planificades a conseqüència de la qual cosa el tràfic es regula de manera eficaç i eficient sense necessitat de semàfors. A pesar dels problemes d'adherència que van sofrir tots els pilots el passat any, la majoria d'ells va gaudir del traçat de la pista. El pilot de l'equip Yamaha Marlboro Carlos Checa comenta de Welkom que l'última corba ràpida de dretes és una de les més divertides del Mundial, i que en aquest circuit hi ha suficients desafiaments tant per als pilots com per als seus equips. I l'altitud és un d'ells. Els motors arriben a perdre fins un 20 % de la seva potència en Welkom per culpa dels 1.350 metres d'altitud, deixant a Checa i la resta de pilots amb només 150 CV de potència en el seu puny de l'accelerador.

  Circuit de Phakisa
4.242 Km.
Record del Circuit: Sete Gibernau (Honda),
1m 36.554 seg. / 158.162 Km/h.

Promotor:

-

Circuit:

Phakisa Freeway

Situació:

Welkom

Ianaugurat:

1 Gener1945

Modificat:

1 Gener1945

Pole Position:

-

Longitud:

4242 m.

Corbes d'esquerres:

5

Recta principal:

413 m.

Corbes de dretes:

9

Ample:

12 m.

Capacitat:

-

Sepang: Motociclisme # Motociclismo

El nou circuit de Sepang és una obra d'art de la construcció. Té 5,6 quilòmetres de

longitud una amplada de 16 metres amb el que hi ha espai suficient pels adavantaments,

i serà l'únic amb dues tribunes principals. On caben aproximadament 30.000 persones,

mentre que a les altres, de construcció no permanent, i les de “Pelouse” caben uns altres

100.000 aficionats.

El circuit consta de onze rectes, a la més llarga de les quals es prevé sobrepassar els 300

Km/h.

El Circuit Internacional de Sepang és també un centre d'esports del motor en el que

duen a terme moltes altres activitats durant l'any.

Promotor:

-

Circuit:

Sepang Circuit

Situació:

Sepang

Ianaugurat:

1 Gener1945

Modificat:

Gener1945

Pole Position:

-

Longitud:

5548 m.

Corbes d'esquerres:

5

Recta principal:

920 m.

Corbes de dretes:

10

Ample:

25 m.

Capacitat:

-

Suzuka: Motociclisme # Motociclismo

L'última carrera es disputarà en l'únic circuit del Mundial que té forma de 8. Suzuka, pista de proves de Fona, compte amb un parc d'atraccions en el seu interior, i és el lloc de pelegrinatge de tota l'afició japonesa a la Fórmula 1. Les localitats s'esgoten molts mesos abans que se celebri la carrera, i fins i tot s'arriba a sortejar la possibilitat d'adquirir l'entrada a causa de la gran demanda existent. El primer Gran premi de Japó va tenir lloc en 1976 en el circuit de la Forest Fuji. Deu anys més trigui Suzuka va rebre per primera vegada el Mundial de Fórmula 1. És un circuit molt tècnic i complicat, en el qual és difícil donar amb els reglatges adequats. La chicane anterior a la recta de meta és un dels punts més emocionants del mundial. En aquest circuit s'ha decidit el títol en més d'una ocasió. L'últim pilot en adjudicar-se el títol en Suzuka va ser l'actual Campió, Mika Hakkinen, amb anterioritat, Damon Hill va conquerir el títol en aquest circuit en 1996.

Promotor:

-

Circuit:

Suzuka

Situació:

Suzuka

Ianaugurat:

4 Febrer1945

Modificat:

4 Febrer1945

Pole Position:

-

Longitud:

5859 m.

Corbes d'esquerres:

9

Recta principal:

1200 m.

Corbes de dretes:

11

Ample:

15 m.

Capacitat:

100.000

Jerez: Motociclisme # Motociclismo

Jerez de la Frontera és una ciutat compromesa amb l'esport. El seu circuit va ser inaugurat al desembre de 1985 i està situat entre pujols en un anfiteatre natural, oferint a la multitud d'afeccionats excel·lents vistes sobre la pista. Amb una capacitat total per a 250.000 espectadors, dels quals 50.000 asseguts. És un dels millors circuits a nivell d'espectadors. El circuit de Jerez té dues pistes alternatives de diferent longitud (4.423 m. i 4.428 m.) i en ell se celebren Grans Premis de Fórmula 1 i de Motociclismo així com molts altres esdeveniments internacionals, amb el clar objectiu d'oferir sempre el millor. És opinió general que el Gran Premi d'Espanya de Motociclismo és l'esdeveniment més espectacular de tots i el qual ofereix la millor atmosfera. S'ha construït recentment un nou edifici per a la Premsa, amb tot l'equipament necessari per a fer més confortable i fàcil el treball diari.

Promotor:

-

Circuit:

Jerez

Situació:

Jerez de la Frontera

Ianaugurat:

4 Febrer1945

Modificat:

1 Gener1994

Pole Position:

-

Longitud:

4423 m.

Corbes d'esquerres:

5

Recta principal:

600 m.

Corbes de dretes:

8

Ample:

11 m.

Capacitat:

250.000

Le Mans: Motociclisme # Motociclismo

 DESCRIPCIÓN DEL CIRCUITO

Parlar del circuit de Le Mans és fer-lo d'un dels llocs més mítics de la història del motor. És evident que la seva fama es deu als seus famoses 24 Hores automobilístiques, una de les proves més carismàtiques i llegendàries de la història, però també en el Circuit Bugatti, un traçat permanent i les instal·lacions fixes del qual s'empren després en la carrera de 24 hores juntament amb les carreteres dels voltants, es disputen tot tipus de carreres . Aquestes inclouen els grans premis de França de Fórmula 1, de motos, el Bold&Or -la cèlebre carrera de resistència motociclista- i qualsevol altra classe de competició. Un museu, escoles de pilotatge, pista de karts, indústries lligades a la competició, etc... ho converteixen en un centre neuràlgic del motor. El circuit Bugatti té 4.430 km i inclou diversos punts clau, entre ells la veloç corba de després de meta, tal vegada la més ràpida de tot el campionat, i que s'escanya en una chicane que va a donar a una curta recta que acaba en un tancat angle després de passar un impressionant canvi de rasant. Les instal·lacions fixes van ser reforçades fa uns anys i són d'alt nivell. Le Mans es troba a menys de dos-cents quilòmetres de París en adreça Sud-oest.

Promotor:

-

Circuit:

Le Mans

Situació:

Le Mans

Ianaugurat:

19 Octubre1945

Modificat:

19 Octubre1945

Pole Position:

-

Longitud:

4305 m.

Corbes d'esquerres:

4

Recta principal:

450 m.

Corbes de dretes:

9

Ample:

13 m.

Capacitat:

-

Mugello: Motociclisme # Motociclismo

Traçat en els anys 70 i renovat en els 80 per Ferrari S.p.A., el Circuit de Mugello és avui en dia un dels més moderns, escènics i segurs del món. En 1914, Mugello va entrar a formar part de la història del motor i la seva pista està lligada als més grans campions de l'esport del motor com són Ascari, Brilli, Peri i Enzo Ferrari. Situat en el cor de la Toscana, la pista té 5.245m i ofereix als espectadors emoció i magnífiques actuacions així com abundants equipaments amb tecnologia punta a fi de treballar amb seguretat. L'organització de Mugello ha guanyat en els dos últims anys consecutivament el Premi a la Millor Organització dels Grans Premis del Mundial de Motociclismo.

Promotor:

-

Circuit:

Mugello

Situació:

Mugello

Ianaugurat:

4 Febrer1945

Modificat:

4 Febrer1945

Pole Position:

-

Longitud:

5245 m.

Corbes d'esquerres:

5

Recta principal:

1141 m.

Corbes de dretes:

9

Ample:

14 m.

Capacitat:

-
Descargar
Enviado por:Cyberkamikaze
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar