Literatura


La secta del graal; Joan Pla


Colegio “La concepcion”

Treball de VAlencià

ððððððððρðð

ððððððððδðð ððððδðδðð

ðρðσðρðððð ððððððððð

ðσððρðððδðð ðσðσððδðð

ðððγρððð ð ððσðρ δðð

ðððó: de Saxònia.

Arquebisbe: arzobispo.

Estatal: del estat.

Trasbals: canvi de aigüa.

Sacríleg: comulgar en pecat.

Atret: atraído.

Efímera: breu.

Desistir: renunciar.

Pampallugues: llums intermitents.

Angoixa: angústia.

Barbamecs: sense pèl a la cara.

Bugadería: lavandería.

Iot: yate.

Frec: prop.

Resum per capítols:

1º capítol:

Ricard era un jove de una localitat Valenciana a la cual hi havia una esglèsia a la que la família de Ricard pertanyíen. Estant fent el seu torn de vigilància del sant graal van veure a uns homes que amb passamuntanyes van entrar dins l'esglèsia i es van traure unes pistoles, van trencar el cristall de l'urna que cobria el sant. El van agafar i quant s'en van eixir de l'esglèsia, una dona es llançà i li va poder llevar un poc el passamuntanyes. Li va poder veure la cara Ricard, li va semblar com un Alemany, però ell li pegà amb la pistola al cap i la deixà estesa a terra, després els lladres fugiren amb un seat 124 blanc.

2º capítol:

Se'n va anar a ca Empar, la seua novia, li ho contà tot lo ocorregut i se'n anaren a la platja. Allí van veure un home que pareixia alemany que dibuixava sobre la arena una fulla lanceolada, es van sorprende . Després Empar se'n van tornar a casa i Ricard, decebut per el que li havia passat aquella nit va decidir donar una volta pel poble.

Quan va passar pel hotel Garbí li va pareixer veure la cara de un dels sospitosos del robatori darrere d'una de les finestres.

3º capítol:

En veure aquella cara sospitosa, Ricard, va anar a avisar al seu amic Enric que estava estudiant per a detectiu. Li ho va contar tot, i tots dos van anar al bar de l'hotel Garbí. Allí van vore l'home de la platja, se'ls va acostar i va demanar foc, ells digueren que no en tenien. Aleshores l'home se'n pujà a la seua habitació i ells el van seguir, però per si de cas van trucar abans Empar per a que vinguera.

Entraren i aquest home que ja sabia el que tramaven els va fer entrar a la habitació i amb una pistola apuntant-los els va fer contar tot el que sabíen.

4º capítol:

Aquest home i amb un altre que va entrar després els van amordaçar i se´n anaren. Mentre Empar arribava, Ricard i Enric van estar dues hores en aquella habitació, quan per fi van apareixer Empar i la policía, els deslligaren i van tindre que declarar-ho tot a la comisaría.

5º capítol:

Quant li ho contà al capità no s'ho va creure perque van encontrar per l'habitació un sobret d´heroïna i van creure que ells eren traficants. El capità els va decepcionar i van estar tres dies sense pensar en aquell tema, però van decidir tornar a l'hotel i allí li preguntàren al recepcionista que si els volia ajudar, els va dir que si. Van anar a la bugadería de l'hotel on hi havia molta roba de totes les persones, entre ells un dels sospitosos del robatori, Ricard va veure una peça de roba del sosopitós i sense que ningú s'adonara Ricard el va furtar per demostrar que tenía pistes.

6º capítol:

El dia següent van veure en el periódic: “ La policía troba casualment traficants de droga”. Ricard va traure el sueter i posava: Parsifal i hi havia dibuixada una fulla lanceolada. El pare de Ricard els va contar que el sant calze va ser una donació dels monjos de Sant Joan de la penya al rey Martí i a l'edat mitjana alguns el van confondre amb el sant graal. Van buscar a les enciclopèdies de la biblioteca de ca Ricard on van poder saber que parsifal és una obra de Richard Wagner que és considerat la culminació de l'obra musical Wagneriana.

7º capítol:

Van tornar a l'hotel i van veure un seat blanc 124 amb matrícula de València que va arrancar i amb ell conduint l'home de la platja. Els van seguir amb el cotxe del pare de Ricard i el van veure entrar en un pis. Se´n van anar al port esportiu i res, però el pare de Ricard tenia una sospita d'alguna cosa i seguiren anant totes les nits següents , i a la segona nit van veure uns homes que entraven al iot Hercules, eren els lladres. Mentre la colla d'investigadors va trucar al capità i li van dir aixì del pis i que se'n anàven cap a les illes Balears, on se'n anàven els sospitosos.

8º capítol:

El dia següent els va trucar el capità i els va dir que no havien trobat res sobre Hercules ni droga ni als atracadors. Però els sospitosos es dirigien cap a Bayreuth, aleshores decidiren anar. Quan aplegaren van anar a passetjar pel teatre de wagner. Allí s'anunciava la reestrena de parsifal. El dia següent es dividiren en dos grups de dos per investigar millor: uns anàren cap al teatre, i altres a passetjar, el grup que se'n va anar cap al teatre com va veure que no treien trellat se'n va tornar a casa, perquè l'únic que van aclarir era on vivia el president del teatre, Ricard i Empar se'n van anar a ca Herr Kruhmen.

9º capítol:

Li van preguntar que si sabia alguna cosa sobre el sant calze i es va posar tot roig, i li ensenyaren el sueter amb la llegenda i els contà que aquesta és una secta molt perillosa. Se'n van tornar a l'hotel. Es va esperar al segon grup i quan van arribar estaven molt acalorats perquè havíen entrat a un bar per pendre unes cerveces i vanveure en el water al sospitós.

10º capítol:

Van trobar un català i li van contar la historia del robatori del sant graal i les investigacions que estàven fent, i els va dir que ell té un treballador que perteneix a aquesta secta, se'n van tornar a l'hotel i van vigilar la casa dels lladres, aleshores saben d'una casa: els Hohenzollern.

11º capítol:

Van buscar informació sobre Hohenzollern i ho van apuntar tot alló que van trobar sobre aquest tema. Ricard i Empar van decidir anar a donar una volta i quan van tornar van segrestar Empar. Poc després van rebre Empar. Pere li preguntà a Konrad (el català) sobre el graal i Konrad l'agafà del coll diguent-li el que havia passat. Decidiren anar a denunciar el segrest d'Empar.

12º capítol:

Van anar la comisaria i li ho van contar tot al sargent, ell els va dir que no eixiren de l'hotel. Ells no fan cas i se'n van a passetjar, i veuen a Herr Kruhnen i a altres persones sospitoses que es dirigeixen cap a un casa vella.

13º capítol:

Van entrar en la casa i van entrar en totes les habitacions, fins que encontren una anella subjecta al sol, la van alçar i van veure a Herr Kruhnen i a tota la banda de lladres amb el sant graal i amb Empar i estaven fent uns ritus, li van fer un tall a les monyiques i deixaren córrer la sang per el graal, de sobte van sentir que es tancava la porta i ¡estaven atrapats¡.

14º capítol:

Al final es va obrir la porta i tres persones es van conduir fins on estava la persona de la platja, allí els va dir que ells no podrien fer res per impedir la reestrena del parsifal. Ricard li va fer una hipòtesi falsa sobre Otto Rottenhaus i li va entrar tanta por que els va tornar a deixar on estaven.

15º capítol:

Després de dia i mig els troben a l'habitació i els duen a l'hospital.

16º capítol:

El dia de la reestrena van anar a veure-la i també van anar uns quants policiés

Vestits de paisans i a mitjana ópera apareix Konrad amb el graal i cau a terra, aleshores els policíes aprofiten per a detíndre'l i el porten a comisaria on ho declara tot. Poc després la policía tenia una llista amb tots els noms dels membres de la secta. Així Enric, Empar, Ricard i son pare tornen al seu xalet per a descansar.

'La secta del graal; Joan Pla'

'La secta del graal; Joan Pla'
Descargar
Enviado por:Ramón Ferri Bataller
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar