Literatura


La casa sota la sorra; Joaquim Carbó


Examen d'ingrés

Tot va començar en Barcelona, havia contestat a un anunci del periòdic que demanava un xicot entre 25 i 30 anys, que nadara i parlara bé anglés i alemany. En un principi no li havien contestat però, després d'uns dies començaren a passar coses extranyes. Més tard sabria que eren unes proves que li estaven fent per comprovar si havia mentit, les passà i rebé instruccions de ficar-se a un hotel de poca anomenada i de dir-li a son germà que se'n anava de Barcelona. Al cap d'uns dies apareixeren dos homes amb noves instruccions, debia anar a Arenys de Mar. Allí el pujaren a una barca i el manaren que arreplegara uns paquets situats una mica lluny de la costa, però quan es llançà a per ells el van deixar i se'n van anar, era l'ultima prova que devia passar. Després d'això l'enviaren a Egipte on devia viatjar fins al Caire passant per Alexandria, a més a més tenia un nou nom, ja no es deia Pere Vidal, era Peter Whitel.

Primera part

EL Caire i el Nil

Capítol 1

Bona vida i piràmides

Arriba al Caire i passà uns dies que vivia com un rei, aprofità per llegir uns llibres que l'organització li havia donat i conèixer la ciutat. Després d'un temps rebé una carta amb un bitllet de tren cap Assuan i un passatge per a un vaixell que el portaria a Wadi-Halfa, pel camí cap a Abu-Simel, ja en el Sudan, rebria un paquet que calia conservar.

Capítol 2

Fer-se enrera ja és impossible

Juntament amb l'última carta venia un retall de periòdic on parlaven d'ell i de la seua complicitat en una operació de contraban, era clar, tot el que va passar a Arenys de Mar era un parany i ja no podia fer-se enrere. Pujà al Mirriekh, que era el vaixell que debia dur-lo a Abu-Simel. Als quasi dos dies de viatge arribaren a la ciutat i un home se li apropà i li donà el paquet.

Capítol 3

Henry Balua entra en escena

Quan retomaren la travessia un home negre li parlà en català, resultà ser que l'home havia estudiat en Barcelona i parlava anglés i un poc de Català. En els dies que passaren fins arribar a Wadi-Halfa es coneixeren més a fons, es feren amics. En arribar al seu destí s'allotjaren en el mateix hotel, Henry es lamentà de que no es quedara uns dies més per poder anar junts a Khartum on també estarien en el mateix hotel. Un dia, després de dinar, Henry se'n portà Peter amb un jeep cap a les vores del Nil, pel camí veren un grup de arqueòlegs francesos, un d'ells se l'havien emportat al hospital.

Capítol 4

L'amic i les hienes

Com que es feia tard decidiren acabar el seu viatge i començar la tornada. Pel camí se'ls parà el cotxe i mentre el negre l'arreglava, Pere anà a estirar les cames, després de caminar una mica es va trobar amb unes hienes, per sort el seu amic Henry el va ajudar i junts tornaren al campament francés, allí Peter probà per primera vegada la maritza una veguda alcohòlica que s'aconsegueix dels dàtils. En tornar a l'hotel estaven els dos molt contents, havien salvat la vida.

Capítol 5

Henry dóna un consell

A l'hora del cafè la conversa es tornà seriosa, Henry li va preguntar a Peter què feia a l'Àfrica, Pere s'escorregué com pogué. Henry li digué que la millor forma de tornar-li el favor, per ajudar-lo amb les hienes, és, que no fera mai res que fora en contra del seu país. Per la nit Pere es va fer les mateixes preguntes que Henry li va fer, no sabia on anava, que deuria fer, moltes incògnites.

Segona part

La casa sota la sorra

Capítol 1

EL senyor Ti i la seva ciutat

Al dia següent era a Khartum i no més arribar un home el va conduir cap a una avioneta, noves ordres. El taparen els ulls i li llevaren el rellotge. Després d'un temps arribaren a un lloc davall terra. Es trobava en la ciutat del senyor Ti, era una ciutat subterrànea construïda pels egipcis, El Senyor Ti, era alemany i la va descobrir en mig de la segona guerra mundial i no li donarem més diners per a financiar una excavació que no tenia importància. En acabar la guerra Ti i uns companys que no podien tornar al pais perdedor i tots junts formaren la ciutat.

Peter parlà amb el Senyor Ti el va acceptar en la seua organització com a un membre més. També li va dir que el sobre que portava duia uns mapes que ell havia infiltrat de manera il·legal.

Capítol 2

Un crim signa el contracte

Al dia següent després de l'esmorzar anà a fer la prova de tir, agarrà un fusell automàtic i disparà a la diana, en eixe moment caigué un cos per darrere d'ella.

Capítol 3

Propòsit de venjança

Varen apropar el cos a Peter i aquest vomità, però es comportà com si res, després el conduiren al despatx de Ti per fer-li signar un paper on posava que ell havia matat al negre. Va saber que ells fabricaven la maritza que entrava il·legalment en el país, va visitar la ciutat vella, que resultà ser una tomba que Ti estava construint per a ell i tots els que allí habitaven.

Capítol 4

Armes, licor i esclaus

Conforme passà el temps va aprendre la rutina de la ciutat, tots els dies era el mateix, llevant els que li manaren fora per a vendre una càrrega de maritza. Per fi descobrí quines eren les fonts econòmics, la venda de armes, la venda de licor de forma il·legal i el contraban d'esclaus.

Capítol 5

El menyspreu de Henry Balua

Un dia arribaren a la ciutat uns negres, possiblement per al contraban, però es van quedar a la ciutat, un d'ells li clabava la mirada d'una forma extranya, resultà ser Henry, ara ja tenia possibilitats de planejar la fugida. En eixos dies es preparava una cacera i Peter la aprofità per tramar el pla de sortida. Al principi Henry desconfiava però mica a mica, anava depositant la seua confiança, de nou, en Pere. A la fi varen planejar-ho tot bé i aclariren els detalls.

Tercera part

La fugida

Capítol 1

La cacera

Quasi tota la ciutat havia eixit a la cacera. Quan arribaren a la reserva natural, pararen en una clariana on esperaren els helicòpters. Al endinsar-se en el bosc Henry, que anava darrere de Peter, va fer com si li picara una serp i parà el cotxe, en un principi el seu company volia anar-se'n, però, Peter l'amenaçà, debien tornar al la clariana.

Capítol 2

Henry i Pere a l'atac

Ataren al company a un arbre i destroçaren com pogueren els helicòpters, agafaren el jeep i a córrer. Eixiren de la reserva sense dificultat, els guàrdies estaven bufats per culpa de la maritza. Henry duia dins la llança uns plànols i una brúixola que els vindria molt bé per a orientar-se. Va quedar aclarit l'assumpte del mort, el negre que havia "matat" feia teatre, Henry el coneixia.

Capítol 3

Una selva viva i perillosa

Entraren en la selva i allí van fer un camí fals per si els seguien. Peter es va dormir i Henry vigilava, quan Pere es despertà Henry li donà la noticia, els havia vist.

Capítol 4

S'organitza la persecució

Quan els homes de Ti s'adonaren del que havia passat es posaren a buscar-los i eliminar-los. Els homes que havien parat prop d'on es trobaven Henry i Peter cridaren per ràdio als demés per avisar de que no estaven lluny del fugitius.

Capítol 5

Acorralats!

Henry ja tenia un pla, per inutilitzar el jeep, també li va contar a Peter que era de la Tercera secció, com si fora un FBI però de l'Àfrica i que ell s'havia infiltrat en l'organització. En fer-se de nit no van poder efectuar l'operació perquè va aparèixer un helicòpter, així que van eixir del jeep i després de caminar bastant se'n van refugiar dins d'un arbre.

Capítol 6

Henry juga a cara o creu

Peter es despertà i ara era el torn de Henry, dormiren fins a la nit. Quan el sol s'hagué amagat continuaren el camí fins al Nil Blanc, però abans d'arribar, Henry trobà unes persones que feien foc a la vora del riu i agafà les armes de foc, volia els medicaments que portaven i el menjar, fora com fora.

Capítol 7

El somni

Per a mi aquest capítol és un representació del que Peter vol, el desig del xic de llibertat que es representa amb una ampolla de cervesa, que el senyor Ti aconsegueix al final del somni.

Capítol 8

El destí, però, era a l'Àfrica

Peter es despertà en un hospital, Henry li contà més tard el que havia passat. EL foc del riu era d'una tribu que dueren Pere fins a una cova on va estar fins que un avió del govern el fou a buscar. Mentre Henry Comunicava a la Tercera secció el possible parader de la ciutat i després d'un temps de busqueda, els van trobar. Li estaven molt agraïts aixina que li oferiren en lloc de treball a la Tercera secció i Pere/Peter l'acceptà.
Descargar
Enviado por:Vicente Tamarit
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar