Economía y Empresa


Instalsur: fira d'instal·lacions d'aigua


Presentació

Em dic Susana CARRILLO, sóc membre del comitè organitzador i accionista, del “Salón de Ferial de Sevilla”. Hem organitzat, per aquest any 1.999 una fira d'instal·lacions a Sevilla per tal d'inaugurar el nostre recinte. Som set socis emprenedors, que ens hem volgut endinsar en el negoci firal construint el nostre propi recinte, ja que avui en dia, el futur d'aquest negoci és el sector privat. Tot i haver fet una gran inversió inicial confiem plenament en l'èxit del nostre saló juntament amb la nostra amplia experiència en el sector.

Localització

El “Salón de Ferias de Sevilla” està situat en aquesta ciutat del Sud d'Espanya, ja que és la capital de la Comunitat Autònoma de Andalusia, té un aeroport important amb gran capacitat el segon més gran d'Andalusia només superat pel de Màlaga. És també una de les ciutats més important d'Espanya, molt característica i molt rica en història i cultura, posseeix entre d'altres monuments importants la Catedral, la “Giralda”, la “Torre del Oro”, el palau de “las Dueñas”, la basílica de “la Macarena”, etc.

Un altra de les raons importants per la qual hem triat aquesta ciutat per construir el nostre recinte ha estat la climatologia, molt agradable i bastant estable durant tot l'any, raó que permet celebrar fires durant tot l'any sense haver de restringir el calendari firal a l'estiu i la tardor. El recinte, està situat a l'Illa de la Cartuja, al sud de Sevilla, a l'altra banda del Guadalquivir, ja que és una part de Sevilla apartada de la ciutat, de les

parts més modernes i on es realitzen major nombre d'activitats de tot tipus durant tot l'any.

El Recinte Firal

El “Salón de Ferias de Sevilla” està compost per 7 pavellons, un pàrking subterrani amb capacitat per a moltíssims vehicles, 3 portes d'accés, una zona pel personal del recinte amb dues naus-taller i pàrking pel personal, un edifici d'oficines, administració i direcció, un altre edifici amb bars, restaurants, burguers, quiosc de premsa, etc.

A la part dels annexes, i concretament a l'annexa nº 1 hi figuren els plànols complerts de tot el recinte, del pàrking, dels accessos i dels pavellons.

InstalSur

El nom

InstalSur és una fira d'instal·lacions d'aigua, llum, calefacció i gas, d'aquí la primera part del nom Instal-. I ja que es fa al sud d'Espanya, doncs -Sur.

És un nom atractiu, amb les dues paraules claus de la fira, el sector i la part d'espanya on es celebra, i fàcil de pronunciar i de memoritzar.

Calendari

El saló es celebrarà durant els dies 23, 24, 25, 26 i 27 de Setembre de 1.999, dijous, divendres, dissabte, diumenge i dilluns, respectivament.

La seva periodicitat serà bianual, ja que és una fira industrial, on només hi assisteixen visitants professionals i degut als sectors que hi exposen, que no tenen gaires innovacions hem decidit fer-la bianual, tot i que sempre es celebrarà al “Salón de Ferias de Sevilla”. A l'annexa nº 6 apareixen dades sobre altres fires del sector.

Els Visitants

El públic objectiu de InstalSur són els instal·ladors, llauners, calefactors, electricistes i instal·ladors de gas, constructors i tot tipus de persones relacionades amb el sector; en general públic professional, tot i que pot assistir qualsevol persona que estigui interessada en aquest sector i en visitar la fira, no sense pagar abans l'entrada, en cas de no tenir invitació.

Els Expositors

Els expositors són del tres sectors concrets:

 • Sanitaris, aixetes, accessoris i mobiliari de bany

 • Climatització i calefacció en l'habitatge

 • Electricitat i il·luminació

Hi ha expositors tant directes com indirectes, és a dir, fabricants directes o marques representades.

També hi ha empreses distribuïdores, ja que els distribuïdors són essencials en cada un dels tres sectors. En la cadena de distribució que segueixen els productes d'aquests tres sectors és la següent:

Fabricant

!

Distribuïdor

!

Detallista

!

Consumidor Professional

Fabricant

!

Distribuïdor

!

Majorista

!

Consumidor Professional

Fabricant

!

Distribuïdor

!

Consumidor Professional

En concret, la relació dels expositors més importants apareix a l'annexa

nº 2.

La Política de Promoció

Abans de la Fira

Expositors

La primera acció que farem seran les invitacions personals (mailings), i les enviarem als expositors:

A través d'empreses especialitzades en venda o lloguer de llistats comprarem els llistats dels tres sectors amb les empreses que pensem que ens interessen que assisteixin. També buscarem en altres edicions de fires semblants entre els expositors que van participar, els que ens interessin.

El mailing anirà dirigit a persones importants de l'empresa, amb càrrec importants, i consistirà en una part informativa d'InstalSur, una butlleta d'inscripció i informació sobre hotels, mitjans de transport, comunicacions, etc.

Adjuntarem al mailing diverses promocions a escollir pel sol fet d'exposar-hi, sempre que s'inscriguin abans del 1 de Juny. Els expositors, podran escollir una d'aquestes promocions, i així tindran un incentiu per a participar-hi, ja que o bé disminueixen despeses en la seva exposició o bé poden optar per un viatge.

Aquestes promocions són:

Estada de cinc dies per a 5 persones a 4 possibles hotels de Sevilla (a escollir per l'expositor) amb mitja pensió.

Possibles Hotels :

 • Hotel Sevilla Congressos (****) Molt a prop de l'aeroport i de l'estació de l'ave.

 • Hotel Al Andalus Palace (****) Al costat del Parque de Mª Luisa.

 • Hotel Alcázar (***) A prop del Guadalquivir i de l'Aeroport.

Viatge per a 4 persones a qualsevol país d'Europa durant una setmana amb hotel i mitja pensió.

Disseny i decoració del stand amb materials inclosos a càrrec de l'organització. Amb un límit d'import.

A més a més, si fan servir el nostre servei de ServiFeria, és a dir que nosaltres li proporcionem tot allò que necessitin mitjançant els nostres proveïdors, tindrà un 10% de descompte en el lloguer dels metres de stand.

A part d'aquestes promocions per als expositors, als més importants dels sectors que per tant ens interessa més que hi assisteixin els hi proposarem, depenent de qui sigui l'expositor i segons el nostre criteri, una de les dues següents alternatives.

 • Nomenarem a algú amb un càrrec important a l'empresa membre de la junta organitzadora de InstalSur, així ens assegurarem que hi exposin, ja que al ser membres de la junta es veuran obligats a participar. També ens seran d'ajuda a la junta, ja que aportaran idees noves de l'exterior.

 • L'altra alternativa serà fer participar a tècnics o càrrecs importants d'aquestes empreses, en el cicle de conferències, seminaris, jornades tècniques, presentació i demostració de nous productes, etc.

Després de unes setmanes d'haver enviat el mailing, començarem amb el telemarketing, trucarem un per un tots els expositors potencials per saber si han rebut el mailing i també per saber si participaran.

I si així tampoc els convencem per a participar començarem a enviar als nostres comercials en persona i així els hi explicaran detalladament tot allò que vulguin saber i els intentaran persuadir.

En el cas dels expositors internacional, farem visites a tots aquells que ens interessi especialment la seva participació, tot i que abans els haurem enviat el mailing, els haurem telefonat, i si tot i això no han decidit participar, els visitarem personalment per tal de convèncer-los.

Visitants

Enviarem mailings amb invitacions als visitants potencials. I els buscarem mitjançant:

 • Llistats que ens donguin els expositors, amb els seus clients actuals o potencials (que hagin demanat informació o pressupostos recentment) d'aquests.

 • Gremis i associacions professionals

 • A través d'empreses especialistes en lloguer i venda de llistats comprarem llistats de empreses constructores, d'instal·lacions, autònoms, etc.

 • Enviarem en total 8.000 invitacions, entre nacionals i internacionals, amb l'advertiment de que si pensen assistir l'enviïn amb temps per tal de tenir l'acreditació abans d'assistir per evitar-se cues.

  El mailing serà personal, s'enviarà a persones amb càrrecs importants dins les empreses, també serà breu: només amb el nom de l'exposició, les dates, els productes a exposar, els seminaris, congressos, jornades tècniques, concursos, presentacions i demostracions de productes, i el telèfon de contacte per qualsevol consulta.

  Al mailing, també adjuntarem la informació sobre el sorteig d'un viatge a Cuba per a dues persones durant 15 dies. Per tal de poder participar caldrà presentar el passi en els quatre punts del saló juntament amb el DNI i mitjançant els lectors dels passis es crearà la base de dades del sorteig, que posteriorment es podrà fer servir per enviar publicitat, etc. Aquest viatge es sortejarà l'últim dia de la fira, dues hores abans de la cloenda.

  NOTA: Tant a expositors com a visitants, un cop hagin confirmat la seva assistència els enviarem un mailing amb les indicacions per arribar al “Salón de Ferias de Sevilla”. Veure Annexa nº 3

  Al públic professional

  Es farà una campanya de publicitat en diverses publicacions dels tres sectors durant els cinc mesos abans de la fira, és a dir, durant els mesos de Maig a Setembre . Algunes de les publicacions especialitzades són:

  Sanitarista's (Bimensual)

  Arte i Cemento (dos vegades al mes)

  Tecnoventana

  Novoportil

  A part d'aquestes revistes nacionals i d'algunes altres, també ho publicarem a revistes internacional, sobre tot revistes de països europeus

  Model de calendari de la campanya de Premsa

  Maig

  Juny

  Juliol

  Agost

  Setembre

  1era Setmana

  Sanitarista's

  Arte i Cemento

  Arte i cemento

  Sanitarista's

  Arte i Cemento

  Sanitarista's

  Arte i Cemento

  2ona Setmana

  3era Setmana

  Arte i Cemento

  Arte i Cemento

  Arte i Cemento

  4art Setmana

  En aquestes revistes especialitzades, hi posarem un butlleta de participació en el viatge a Sevilla amb despeses pagades, pel primer, segon i tercer dia de la fira. Amb viatge amb avió des de qualsevol punt d'Europa, estada al Gran Hotel Renacimiento (*****) a la Isla de la Cartuja.

  Publicitat durant la Fira

  Premsa diària local i nacional (molt poques insercions i en els diaris més importants d'Espanya).

  Radio local.

  Tanques, banderoles i altres suports de la fira.

  Megafonía de la fira.

  Serveis a Visitants

  A cada pavelló hi haurà: telèfon, serveis, fax, informació i àrees de descans.

  A la planta baixa de l'edifici de les oficines hi hauran els següents serveis:

  Servei de Transport Urgent

  Servei de Traductors, intèrprets

  Agència de viatges: Hotels, viatges, lloguer de cotxes, etc.

  Sevilla Informació: Servei de l'ajuntament, per saber qualsevol cosa de Sevilla, hotels, bars, restaurants, transport intern, museus, monuments, cines, sales de joc i de festes, etc.

  També hi ha un servei d'activitats de lleure, ServiOcio per als visitants, es programaran visites a la ciutat, monuments, museus, etc.

  A l'annexa nº 4 hi ha alguns llistats que posseïm.

  Serveis a Expositors

  Els serveis que donem als expositors són molt amplis i variats, amb el ServiFeria, a l'annexa nº 5 estan relacionats.

  Accions Paral·leles

  Conferències:

  Les jornades de conferències es celebraran al llarg dels quatre dies d'exposició. Aniran a càrrec de JuncKers, Phirelli, Roca, Simon i Wirsbo.

  Dijous

  Divendres

  Dissabte

  Diumenge

  Dilluns

  11 Hores

  Nova Caldera-mural de Gas estanca amb acumulador

  JUNCKERS

  Nou Cable no tòxic

  PHIRELLI

  Aixetes ecològiques

  ROCA

  14 Hores

  Dinar al Restaurant Congreso dins el recinte.

  Dinar al Restaurant Jet dins el recinte.

  Dinar al Restaurant El Paladar dins el recinte.

  16 Hores

  Instal·lacions elèctriques intel·ligents

  SIMON

  Terra radiant

  (Tuberies amb aigua calent al terra)

  WIRSBO

  18:30 Hores

  Cafè Berenar al saló de té de dins el recinte

  Cafè Berenar al saló de té de dins el recinte

  Només per tots els assistents a les conferències, i inclòs al preu d'assistència, hi ha un servei de Dinars i Berenars, que tindrà lloc cada dia que es celebrin conferències en un dels restaurants del recinte. Serà a càrrec de l'empresa de catering: OCHOA

  Sierpes, 40

  SEVILLA

  El preu d'assistència ve especificat a l'apartat de política de preus.

  Per tal d'anunciar aquestes conferències, a part de incloure un calendari als mailings dels expositors i dels visitants, ho anunciarem a les revistes especialitzades advertint però que s'ha de confirmar assistència a un nº de contacte. Tot i això, a l'entrada de cada pavelló i a les entrades de la fira, també ho anunciarem.

  Per tal de promocionar-les, farem un descompte del 5% per tothom que s'inscrigui abans del 1 d'Agost.

  I a més, per tots els congressistes, es sortejarà un cotxe en el dinar de dilluns, del últim dia.

  Jornades Tècniques

  On vàries cases presentaran les novetats tècniques i científiques. Obert per a tothom i gratuït.

  Dijous

  Divendres

  Dissabte

  Diumenge

  Dilluns

  10 Hores

  Aixetes Ecològiques

  ROCA

  Noves Calderes de Gas

  JUNCKERS

  Noves depuradores

  BIOTRIP

  15 Hores

  Nova gamma d'aixetes

  GROHE

  Nova línia de mecanismes

  SIMON

  Noves tuberies soterrades com a nou medi de calefacció

  WIRSBO

  Nova gamma de banyeres d'hidromasatge

  METALIBERICA

  Assemblees

  On varis gremis i associacions dels tres sectors aprofitaran la fira per reunir-se i tractar diferents temes.

  I tindran lloc el dijous, dissabte i dilluns a les 18 Hores en la sala nº 4 del palau de congressos.

  Concursos i Premis

  Els organitzarem des de la junta organitzadora per tal de fomentar la investigació i el desenvolupament tècnic dels sectors. Aquest any, aquesta iniciativa no serà gaire important, ja que com que és la primera edició no hi ha prou temps per poder preparar innovacions dirigides a aquest premi, però de cara a l'any que ve serà ja molt més important.

  Demostracions i presentacions de productes

  Deixarem la opció a tots els expositors de poder presentar els seus productes en un acte més oficial en una de les nostres sales de conferències (sempre que la demostració ho permeti), sinó ho farem al carrer o en algun dels pavellons lliures.

  Aquesta iniciativa és molt atractiva pels expositors, ja que no hi ha res que animi més als visitants que la oportunitat de provar els productes. I per incentivar més la participació es poden organitzar concursos del tipus de si aconsegueixes obrir una porta amb la clau que prèviament t'han donat a l'entrada aconsegueixes un dels productes.

  Política de Preus

  Lloguer dels Stands

  Els Stands es lloguen per metres quadrats, però tot i això hi ha dos tipus de stands, uns de 20 x 10 m. i uns altres de 10 x 10 m. Hi ha la possibilitat de ajuntar-ne un parell i fins i tot d'agafar un tros de passadís, depenent de la situació del stand.

  Així doncs els preus dels stands són de:

  12.000 Pta/m2 Preu normal.

  10.800 Pta/m2 Preu amb descompte amb contractació de ServiFira (10% de descompte)

  Llavors l'stand de 10 x 10 surt a: 1.080.000 Pta fent servir el ServiFeria

  1.200.000 Pta sense fer-lo servir

  I el stand de 20 x 10 surt a: 2.160.000 Pta fent servir el ServiFeria.

  2.400.000 Pta sense fer-lo servir.

  Conferències

  Si s'assisteix a totes les conferències inclòs dinar i café-berenar surt un preu global de: 50.000 Pta/persona

  En canvi, el preu per dia és de: 23.000 Pta/persona excepte l'últim dia que surt a 17.000 Pta/persona.

  El preu per dia però sense dinar ni berenar surt a: 18.000 Pta/persona

  El preu per conferència és de: 10.000 Pta/conferència.

  Preu de l'entrada per a visitants sense invitació: 3.000 Pta/persona

  ANNEXA Nº 1

  ANNEXA Nº 2

  Relació dels expositors mes importants

  Electricitat i Il·luminació

  CRISTHER, S.A.

  FABRICA ELECTROTECNICA JOSA, S.A.

  JUNG ELECTRO IBERIACA, S.A.

  SIMON, S.A.

  Climatització i calefacció en l'habitatge

  BIOTRIT, S.A.

  BOMBA ELIAS, S.A.

  BUTSIR, C.E, S.A.

  CALEFACCION INDUSTRIAL Y DOMESTICA, S.L.

  FERROLI ESPAÑA, S.A.

  INDUSTRIAS HERGOM, S.A.

  MANAUT, S.A.

  PHIRELLI

  POTERMIC, S.A.

  RESISTÈNCIES ELÈCTRIQUES ASTURGÓ, S.A.

  SAUNIER DUVAL DICOSA, S.A.

  SUPER EGO TOOLS, S.A.

  TIFELL ELECTRO-SOLAR, S.A.

  TROPIK, S.A.

  VALVULAS ARCO, S.A.

  WIRSBO ESPAÑA, S.A.

  Aparells sanitaris, aixetes i accessoris

  ACCESORIOS DE TUBERIA DE COBRE, S.A.

  CASA BUADES, S.A.

  COMPAÑÍA ROCA RADIADORES, S.A.

  GROHE ESPAÑA, S.A.

  HANS GROHE, S.A.

  INDUSTRIAS RIUVERT, S.A.

  JACOB DELAFON ESPAÑA, S.A.

  JIMTEN, S.A.

  JUNCKERS IBERICA, S.A.

  SUPERGRIF, S.L.

  TRES COMERCIAL, S.A.

  ANNEXA Nº 3

  Com arribar al “Salón de Ferias de Sevilla”

  • CARRETERA
   Esta unida per Autovia amb Madrid i les principals capitals Andaluses:

  Madrid 538 km Jaén 242 km

  Barcelona 1.046 km Córdoba 138 km

  València 697 km Granada 256 km

  Almeria 422 km Huelva 94 km (autopista)

  Cadis 125 km (autopista de peatge) Màlaga 219 km

  • FERROCARIL

  Línia d'alta velocitat amb Madrid 2,30 hores)- Tren AVE- Cada hora surt un tren de Madrid o Sevilla. fent alguna parada a Córdoba (50 minuts), Puerto Llano (1,30 hores) i Ciudad Real.

  (2 hores)

  Trens de Rodalies poble de la província

  Trens amb totes les capitals Andaluses

  Llarg recorregut amb Madrid, València, Barcelona

  • AVIÓ

  L'aeroport va ser construït amb motiu de la Expo 92, te modernes instal·lacions i finger d'accés als avions. Està situat a 12 km del centre de la ciutat amb gran aparcament i bus pel trasllat de passatgers.

  • AUTOBUS

  Te dues estacions d'Autobusos El Prado i Plaza de Armas

  Un cop a Sevilla, i mitjançant taxis, autobusos o cotxe s'han de seguir les indicacions cap a la Illa de la Cartuja.

  ANNEXA Nº 4

  ServiOcio del “Salón de Ferias de Sevilla”

  Amb l'ajut de les següents companyies de turisme, ServiOcio organitza diferents rutes i visites per Sevilla.

  Apit
  Glorieta Palacio de Congresos.
  Edf. Apart. Club 2 planta, N 268
  Tlf: 95 / 425 59 57

  Guidetour
  Lope de Rueda, 13.
  Tlf: 95 / 422 23 74 - 75

  Visites panorámicas

  Sevilla Tour
  Tlf: 95 412 41 69

  Tour per Sevilla
  Paseo de las Delicias, 1-2º
  Tlf: 95 456 06 93
  Fax 95 456 03 65

  Visitours
  Avda. de los Descubrimientos, s/n
  Tlf/Fax: 95 446 09 85
  http://www.visitours-exc.com

  Cotxes de caballs
  Associació de cotxes de caballs de Sevilla
  Ctra. Su Eminencia. Huerta el Canario.
  Tlf: 95 465 66 83

  Parades:

  Plaza de España

  Plaza del Triunfo

  Avda. Santa Isabel la Católica

  Plaza Virgen de los Reyes

  Avda. de Roma

  Alemanes

  Adolfo Rodríguez Jurado

  Paseo Cristóbal Colón

  Creuers turístics Torre del Oro
  (Por el río Guadalquivir)
  Paseo Marqués del Contadero
  Muelle Torre del Oro
  Tlf: 95 421 13 96 - 95 456 16 92

  A ServiOcio hi ha llistats sobre tot allò que un visitant pugui necessitar:

  HOTELS


  HOTEL ALFONSO XIII

  San Fernando, 2. TEL. (34) 5 4222850 FAX (34) 5 4216033

  HOTEL COLON
  Canalejas, 1. TEL. (34) 5 4222900 / FAX. (34) 5 4220938

  HOTEL PADISSON PRINCIPE DE ASTURIAS
  Isla de la Cartuja. TEL. (34) 5 4462222 / FAX (34) 5 4460428

  HOTEL ALABARDERO
  Zaragoza, 20. TEL. (34) 5 4560637 / FAX (34) 5 4563666

  HOTEL AL-ANDALUS PALACE
  Av. de la Palmera, s/n. TEL. (34) 5 4230600 / FAX (34) 5 4231912

  HOTEL ARMENDARIZ
  Av. de Su Eminencia, 15. TEL. (34) 5 4232960 / FAX (34) 5 4234230

  HOTEL CIUDAD DE SEVILLA
  Manuel Siurot, 25. TEL. (34) 5 4230505 / FAX (34) 5 4238539

  HOTEL DOÑA MARIA
  Don Remondo, 19. TEL. (34) 5 4224990 / FAX (34) 5 4219546

  HOTEL EMPERADOR TRAJANO
  Jose Laguillo, 8 TEL. (34) 5 4411111 / FAX (34) 5 4535702

  HOTEL HISPALIS
  Av. Andaluxia, 52. TEL. (34) 5 4529433 / FAX (34) 5 4675313

  GRAN HOTEL LAR
  Plaza Carmen Benitez, 3. TEL. (34) 5 4411061 / FAX (34) 5 4410452

  HOTEL HUSA SEVILLA
  Pagés del Corro, 90. TEL. (34) 5 4342412 / FAX (34) 5 4342707

  HOTEL INGLATERRA
  Plaza Nueva, 7. TEL. (34) 5 4224970 / FAX (34) 5 4561336

  HOTEL MACARENA
  San Juan Ribera, 2. TEL. (34) 5 4375700 / FAX (34) 5 4381803

  HOTEL MELIÁ LEBREROS
  Luis de Morales, 2. TEL. (34) 5 4579400 / FAX (34) 5 4582309

  HOTEL MELIÁ SEVILLA
  Doctor Pedro de Castro, 1 TEL. (34) 5 4421511 / FAX (34) 5 4421608

  HOTEL OCCIDENTAL SEVILLA
  Kansas City. TEL. (34) 5 4582000 / FAX (34) 5 4584615

  HOTEL PASARELA
  Av. de ña Borbolla, 11. TEL. (34) 5 4415511 / FAX (34) 5 4532342

  HOTEL LOS SEISES
  Segovias, s/n (tercer pati Palacio Arzobispal) TEL. (34) 5 4229495 / FAX (34) 5 4224334

  HOTEL SEVILLA CONGRESOS
  Av. Montes- Sierra, s/n TEL. (34) 5 4259000 / FAX (34) 5 2259500

  HOTEL ALCAZAR
  Menendez Pelayo, 10 TEL. (34) 5 4412011 / FAX (34) 5 4421659

  HOTEL ALVAREZ QUINTERO
  TEL. (34) 5 4221298 / FAX (34) 5 4564141

  HOTEL AMERICA
  Jesus del Gran Poder, 2 TEL. (34) 5 4220951 / FAX (34) 5 4210626

  HOTEL BEQUER
  Reyes Católicos, 4 TEL. (34) 5 4228900 / FAX (34) 5 4214400

  HOTEL BELLAVISTA SEVILLA
  Autovia Sevilla-Cádiz, Km. 153 TEL. (34) 5 4693500 / FAX (34) 5 4693518

  HOTEL LAS CASA DE LA JUDERIA
  Callejon de Dos Hermanas, 7 TEL. (34) 5 4415150 / FAX (34) 5 4422170

  HOTEL CERVANTES
  Cervantes, 10 TEL. (34) 5 4900280 / FAX (34) 5 4900536

  HOTEL CORREGIDOR
  Morgado, 17. TEL. (34) 5 4385111 / FAX (34) 5 4376102

  HOTEL DERBY
  Plaza del Duque de la Victoria, 13. TEL. (34) 5 4561088 / FAX (34) 5 4213391

  HOTEL DON PACO
  Plaza Jeronimo de Cordoba, 4. TEL. (34) 5 4224931 / FAX (34) 5 4222824

  HOTEL FERNANDO III
  San Jose, 21. TEL. (34) 5 4217307 / FAX (34) 5 4220246

  HOTEL GIRALDA
  Sierra Nevada, 3. TEL. (34) 5 4416661 / FAX (34) 5 4419352

  HOTEL MONTE CARMELO
  Turia, 9. TEL. (34) 5 4279000 / FAX (34) 5 4271004

  HOTEL MONTE TRIANA
  Clara de Jesus Montero, 24. TEL. (34) 5 4343111 / FAX (34) 5 4343328

  HOTEL PLAZA DE ARMAS
  Marques de Paradas, s/n. TEL. (34) 5 4901992 / FAX (34) 5 4901232

  HOTEL REGINA
  San Vicente, 97. TEL. (34) 5 4907575 / FAX (34) 5 4907562

  HOTEL REYES CATOLICOS
  Gravina, 57. TEL. (34) 5 4211200 / FAX (34) 5 4216312

  HOTEL VENECIA
  Trajano, 31. TEL. (34) 5 4381161 / FAX (34) 5 4901955

  HOTEL VIRGEN DE LOS REYES
  Luis Montoto, 131. TEL. (34) 5 4576610 / FAX (34) 5 4576815

  HOTEL SAN GIL
  Parras, 28. TEL. (34) 5 4906811 / FAX (34) 5 4906939

  HOTEL SAN PABLO
  Av. de la Imnovación, s/n. TEL. (34) 5 4252325 / FAX (34) 5 4253100

  RESTAURANTS

  Andalusos

  BAILÉN

  c/Bailén, 34

  Tfno. 954 225 281

  BECERRITA

  c/Recaredo,9

  Tfno. 954 533 727

  CASABLANCA

  c/Zaragoza,50

  Tfno. 954 224 698

  CASA ROBLES

  c/Álvarez Quintero,58

  Tfno. 954 213 150

  DOÑA CLARA (2 estab.)

  Plaza de los Andes, s/n

  Tfno. 954 628 852

  EL CAIRO

  Avda. Reyes Católicos, 13

  Tfno. 954 213 089

  EL CORDOBÉS

  c/ Sta. Mª la Blanca,18

  Tfno. 954 413 207

  EL ESPIGÓN (3 estab.)

  c/Bogotá, 1

  Tfno. 954 626 851

  EL GIRALDILLO

  Pza. Virgen de los Reyes,2

  Tfno. 954 214 525

  EL RINCÓN DE CURRO

  c/Virgen de Luján,45

  Tfno. 954 450 238

  EL RINCÓN DE MIGUEL

  c/Espartinas, 2

  Tfno. 954 342 515

  EL TENORIO

  c/Mateos Gagos,9

  Tfno. 954 214 330

  EL TOBOSO

  c/Cano y Cueto,7

  Tfno. 954 419 334

  EL 3 DE ORO

  c/Sta. Mª la Blanca,34

  Tfno. 954 422 759

  ENRIQUE BECERRA

  c/Gamazo,2

  Tfno. 954 213 049

  HORNO DE CURRO

  Ctra. Sevilla-Cazalla de la Sierra

  Tfno. 954 371 122

  JAMAICA

  Jamaica, 16

  Tfno. 954 611 244

  KIOSCO DE LAS FLORES

  Pza. del Altozano, s/n

  Tfno. 954 333 898

  LA FLOR DEL TORANZO

  c/Joaquín Guichot, 9

  Tfno. 954 229 315

  LA MONTANERA

  c/Juan Sebastián Elcano, 16

  Tfno. 954 276 990

  LA RAZA

  Avda. Isabel la Católica,2

  Tfno. 954 233 830

  LA REJA

  c/Sta Mª. de Gracia,15

  Tfno. 954 214 086

  LA TRAINERA

  Pza. de San Lorenzo, 1

  Tfno. 954 902 730

  LOS SEISES

  Hotel los Seises,
  Hptal. de los Venerables

  Tfno. 954 229 495

  MARÍA ÁNGELES

  Puente de Triana, s/n

  Tfno. 954 337 498

  MAYORAL

  c/Gral. Polavieja,5 y 7

  Tfno. 954 224 378

  MESÓN DON RAIMUNDO

  c/Argote de Molina, 26

  Tfno. 954 223 355

  MESÓN LOS VENERABLES

  c/Jamardana,9

  Tfno. 954 217 224

  MESÓN PUERTA JEREZ

  c/Maese Rodrigo, 6

  Tfno. 954 229 890

  MISERICORDIA

  c/Mques. de Paradas,28

  Tfno. 954 227 687

  O'TAPAS ALBAHACA

  c/Pagés del Corro, 119

  Tfno. 954 274 163

  PLEAMAR

  c/Gustavo Bacarisas,1

  Tfno. 954 277 980

  PONCIO

  c/Victoria, 8

  Tfno. 954 340 010

  SAN MARCO

  c/Santo Domingo de la Calzada, 5

  Tfno. 954 583 363

  SANTA CRUZ

  c/Justino de Neve,2

  Tfno. 954 223 583

  TABERNA DEL ALABARDERO

  c/Zaragoza,20

  Tfno. 954 562 906

  TABERNA DEL POSTIGO

  c/Tomás de Ibarra,2

  Tfno. 954 229 684

  TORRE DE LA PLATA

  c/Santander, 1

  Tfno. 954 213 310


  Extremenys

  BODEGA EXTREMEÑA

  c/Águilas - cantonada Candilejo-

  Tfno. 954 227 709

  BODEGA EXTREMEÑA

  c/San Esteban, 17

  Tfno. 954 417 060

  CASA DE EXTREMADURA

  C/Fdez. Y Glez., 14

  Tfno. 954 225 606

  JAMÓN REAL

  C/Lopez de Arenas, 5

  Tfno. 954 563 998

  BARS

  ALHUCEMA CarlosCañal 20

  BAR ESPAÑA
  San Fernando 41

  LA CARBONERIA
  Levies18
  Pati, terrassa, actuacions de flamenc, exposicions

  EL CUCHARO
  Alhóndiga 6

  TABERNA ANIMA
  Miguel Cid 80
  Exposicions, tapes internacionals i vins calents

  AMBIENT JOVE

  BODEGA LA ANDANADA
  Conteros 12

  CAFE-BAR GALERIA TORNEO
  Torneo 64

  CAFETERIA RESTAURANTE COLISEO
  Almirante Lobo 17

  ALTA MIRA
  Santa Mª la Blanca 17

  GAMAZO
  Gamazo 16 y 18

  CAFE-BAR DUR
  Adriano 26
  Selecció de la Millor Musica -- de 16,30 a Matinada

  EL MUNDO OTRO BAR
  Siete Revueltas 5

  MOZQUITO
  Santa Ana 24

  URBANO COMIX
  Matahacas 5

  CAFES

  CAFE ALAMEDA
  Trajano 44

  CAFE BAR GALERIA TORNEO
  Torneo 64

  CAFE-BAR HIDRA
  Esperanza Elena Coro s/n
  DIJOUS ACTUACIONS EN DIRECTE

  CAFE BRASIL
  Marques de Parada 53

  CAFE DE LA PRENSA
  Betis 8<

  BULEBAR CAFE
  Alameda de Hercules 83
  DIMECRES ACTUACIONS -- obert de 16 a matinada

  CAFE ALAMEDA
  Trajano 44
  Aigua de Sevilla -- De 15 a 2 de la Matinada

  CHILE
  Passeig de la Delicias s/N
  CONCERT EN VIU TOTS ELS DIVENDRES

  DRUIDA
  Rodrigo de Triana 96

  NOVA ROMA
  Asunción 58

  CERVECERIES

  INTERNACIONAL
  Gamazo 3

  MAR Y NIEVES
  Almirante Lobo 19

  MR BEER
  Darrera de Edificio Viapol

  GAMBRINUS
  Catalina de Ribera 2

  DRUGSTORE

  ALAMEDA
  Alameda de Hercules

  AVENIDA
  Marques de Parada 15

  TAMDEM

  Estació d'Autobusos - Plaza de Armas

  VIPS
  Avda Republica Argentina 42

  LOS ARCOS
  Avda de Andalucia - Centro Comercial Los Arcos  DISCOTEQUES

  COPACABANA. Música de Salsa Avenida de Andalucia 25 y 27

  EL COTO Luis Montoto 118--- tef (34) 5 42762023

  EM Garcia Morato s/n

  FUN CLUB Alameda de Hercules

  HOLIDAY Jesus del Gran Poder 71--- tef (34) 5 4379655

  RIO Betis 67

  SALON DADÁ Navarros 38--- tef (34) 5 4426512

  NO-DO Federico Sanchez Bedoya 20--- tef (34) 5 4211187

  FLAMENC

  EL ARENAL Rodó 7 --- Tef (34) 5 4216492

  EL PATIO SEVILLANO Paseo Colón 11--- Tef (34) 5 4214120

  LOS GALLOS Plaza de Santa Cruz --- Tef (34) 5 4214120

  PUERTA DE TRIANA Castilla 137--- Tef (34) 5 4372502

  TABERNA FLAMENCA TAIÑA Tef (34) 5 4277154

  PARCS D'ATRACCIONS

  PARQUE DE LOS DESCUBRIMIENTOS Isla de la Cartuja--- Tef (34) 5 4461601

  GUADALPARK Poligono Aeropuerto Sevilla Este--- Tef (34) 5 4516622

  GOLF

  CLUB SEVILLA GOLF Carretera isla Mayor km 0,8 -- (34)5 5750806

  REAL CLUB DE GOLF Carretera Sevilla Utrera km 3,3 -- tef (34) 5 4124301

  REAL CLUB DE GOLF PINEDA Avenida de Jerez s/n -- (34) 5 4613399

  NATACIÓ

  CLUB NAUTICO DE SEVILLA Remeros de Sevilla s/n -- (34) 5 4454777

  EQUITACIÓ

  CLUB PINEDA Avenida de Jerez s/n -- (34) 5 4613399

  LLOGUER DE VEHICLES

  ALFA Avenida Republica Argentina 18 -- tef (34) 5 4282066

  ATESA Almirante Lobo 2 -- tef (34) 5 4220957

  ATLANTIC Almirnate Lobo 2 -- tef (34) 5 4227893

  AUTOS LARA Virgen de Consolación 20 -- tef (34) 5 4280410

  AUTOS LINERO -- tef (34) 5 4164545

  AUTOS MIGUEZ Padre Marchena 13 -- tef (34) 5 4212614

  AUTOS TAVARES Bécquer 17 -- tef (34) 5 4371292

  AVIS Avenida de la Constitución 15 -- tef (34) 5 4216549

  BUIZAUTO Paseo de la Delicias 1 -- tef (34) 5 4212401

  EUROPACAR Avenida Luis de Morales s/n Edificio Nuevo Centro-- tef (34) 5 4574501

  HERTZ Avenida Republica Argentina 3 -- tef (34) 5 4 4278887

  HISPACAR San Francisco Javier 9 - Edificio Sevilla 2 -- tef (34) 5 4654807

  M.E. MARTINEZ HERNANDEZ Monzón 10 -- tef (34) 5 4236679

  MFZ COMPARTE COCHE Gonzalez Cuadrado 49 -- tef (34) 5 4907582

  RECORD Kansa City 6-- tef (34) 5 4572733

  RENTALAUTO -Fernando IV 3- tef (34) 5 4278184

  THIFTY Fernando IV 3 -- tef (34) 5 4278184

  TRIANA RENT A CAR Pages del Corro 159 -- tef (34) 5 4282979

  RADIO TAXI

  RADIO TAXI tef (34) 5 4580000

  TELE TAXO tef (34) 5 4622222

  RADIO TELEFONO GIRALDA tef (34) 5 44960000

  FERROCARIL

  Estación de Santa Justa Avenida de Kansa City -- tef (34) 5 4540202

  AUTOBUS

  ESTACION DEL PRADO DE SAN SEBASTIAN
  Prado de San Sebasian -- tef (34) 5 4417111

  ESTACION PLAZA DE ARMAS
  Plaza de Armas s/n -- tef (34) 5 4908040

  AEROPORT

  AEROPUERTO DE SAN PABLO Autopista de San Pablo--

  Billetes Tef (34) 5 4672981

  Comercial de Carga Tef (34) 5 467 5210

  Reservas Nacionales Tef (34) 01 333111

  Reservas Interacionales Tef (34) 01 333222

  Dpartamento Comercial Tef (34) 5 4210001

  Oficina en la Ciudad Almirante Lobo 2 -- Tef (34) 5 4228901

  Consulats

  Alemania - Avda. Ramón de Carranza, 30, 2º - 95 445.78.11
  Australia
  - Federico Rubio, 14 - 95 422.02.40
  Austria - Marqués de Paradas, 26, 1º - 95 422.21.62
  Bélgica
  - Avda. de S. Fco. Javier, 20-A, 3º, puerta 1 - 95 464 70 61
  Bolivia -
  Carrero Blanco, 26, 1º - 95 445 97 94
  Brasil
  - Fco. Carrión Mejías, 45 - 95 421 70 84
  Canadá
  - Avda. Constitución, 30, 2º,4 -95 422 94 13
  Colombia
  - Pabellón de Colombia - Avda. de Molini, 2 - 95 423 78 83
  Costa Rica
  - S. Fernando,11 - 95 421 59 19
  Cuba
  - Ronda de Capuchinos, 4 y 6, 1ªpl - 95 441 77 06
  Chile
  - La Rábida, 3 - 95 423 12 93
  Dinamarca
  - Paseo de las Delicias, 5, 1º dcha - 95 411 03 30
  Ecuador
  - Benito Más y Prats, blq J-5, bajo dcha - 95 457 06 19
  Estados Unidos - Paseo de las Delicias, 7 - 95 423 18 83
  El Salvador - Castelar, 7 - 95 422 92 10
  Filipinas - Gravina, 9 - 95 422 87 14
  Finlandia - Adriano, 45, 2º B - 95 462 66 06
  Francia - Pza. de Santa Cruz,1 - 95 422 28 96
  Grecia - Pza. Ruiz de Alda, 5, 2º C - 95 461 09 60
  Guatemala
  - Colina Blanca, 58 - 95 441 64 56
  Irlanda - Pza. Santa Cruz, 6, 6º - 95 421 63 61
  Islandia - Virgen de la Antigua, 5 - 95 445 95 11
  Italia - Luis Montoto, 107-113 Edificio Cristal Oriente - 95 457 71 02
  Liberia - Madrid, 1-4 - 95 422 91 32
  Luxemburgo - Alvar Nuñez Cabeza de Vaca, s/n - 95 452 82 72
  Méjico - S. Roque, 6 - 95 456 39 44
  Nicaragua - Padre Damián, 8, 1º - 95 445 12 35
  Noruega - Virgen de Regla, 21 - 95 427 54 42
  Paises Bajos - Placentines, 1 - 95 422 87 50
  Panamá - Colina Blanca, 58 - 95 416 44 56
  Paraguay - Cuna, 8 - 95 422 78 02
  Perú - Pabellón del Perú. Avda. María Luisa, s/n - 95 423 28 19
  Portugal - Pabellón de Potugal. Avda. del Cid, s/n - 95 423 11 50
  Reino Unido - Pza. Nueva, 87 - 95 422 88 74
  República Dominicana - Aznalcazar, 6, 1º izqda - 95 465 96 18
  Uruguay - Imagen, 9, 3º - 95 422 61 55
  Venezuela - Juan Pablo Y - 95 458 45 24

  ANNEXA Nº 5

  ServiFeria del “Salón de Ferias de Sevilla”

  Els serveis que el “Salón de Ferias de Sevilla” proporciona a tots els seus expositors són els següents:

  Construcció de Stands i Complements

  Stands prefabricats

  Complements (Prestatgeries, Vitrines,...)

  Retolació

  Mobiliari

  Equipament (Cafetera, Nevera,...)

  Jardineria

  Stand de Disseny

  Instal·lacions

  Serveis Elèctrics (Connexió/Instal·lació)

  Aigua/Desguàs

  Aire Comprimit

  Telèfon/Fax

  Xarxa Telemàtica

  TV/Audiovisuals

  Serveis Diversos

  Assegurances

  Hostesses/Intèrprets

  Vigilància

  Catering

  Manipulació de mercaderies

  Neteja...

  ANNEXA Nº 6

  Dades sobre altres fires del Sector

  El 34% dels visitants són Alts directius

  El 76% dels arriben amb una agenda de visites

  El 21% són executius de Marketing o Comercials

  El 20% són Ingeniers i Investigadors

  El 12% són Supervisors de Producció

  Al món hi ha: 251 fires de Construcció

  89 fires de Calefacció i Sanitaris

  11 fires de Cables i Filferros

  Bibliografia

  • “El Negocio Ferial”·

  Fernando G. JAÉN COLL

  1era edició (1.995) 182 Pàg.

  • Visita a la Fira de Barcelona: Vaig parlar amb:

  El departament de Barnajoia

  El departament de Construmat

  El departament d'estudis

  • Entrevista amb un dels organitzadors de Barnajoia, el senyor Santacreu amo de la firma de rellotges

  • Visita a Construmat

  • Molta documentació que em van facilitar a la Fira de Barcelona.

  Contractació de Serveis 99 (Fira de Barcelona)

  Plànols d'un pavelló de Barnajoia, etc...

  • “Organització Firal i Qualitat “

  Federació de Fires de Catalunya

  Ed. Tarragona Disseny, S.L.

  1era edició (1.996) 97 Pàg.

  • “Marketing Ferial”

  Fernando LE MONNIER FRAMIS

  Ed. Gestión 2000, S.A.

  1era edició (Octubre 1.994) 104 Pàg.

  • “Manual de l'Expositor”

  Associació de Fires de les comarques de Tarragona (AFICTA)

  48 Pàg.

  • “Técnicas de Marketing”

  J.M. TORRES & J.L. CORDOBA

  Ed. Deusto

  3era edició corregida 298 Pàg.

  • “Marketing, conceptos y estrategias”

  Miguel SANTESMASES MESTRE

  Ed. Pirámide, S.A.

  2ona edició (1.992) i 3era reimpressió (1.995) 885 Pàg.

  • “Marketing directo, métodos para alcanzar el éxito”

  Bob STONE

  Asociación Española de Marketing Directo

  2ona edició (1.992) 622 Pàg.

  • “Como promover sus ventas”

  Don E. SCHULTZ & William A. ROBINSON

  Ed. Granica

  1era edició (1.994) 323 Pàg.

  • “Promoción de Ventas, como se prepara una campaña”

  Bernardo RABASSA ASENJO

  Ed. Piramide, S.A.

  2ona edició (1988) 264 Pàg.

  • Internet

  www.sol.es Pàgina amb tota classe d'informació sobre Sevilla

  1

  Instalsur: fira d'instal·lacions d'aigua
  Descargar
  Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar