Deporte, Educación Física, Juegos y Animación

Handbol

És un rectangle de quaranta metres de llarg per vint metres d'amplada.

Al davant de cadascuna de les porteries existeix un àrea equidistant de sis metres de ella. Destaca també la línia discontinua, a nou metres, i la línia de penalt a set metres de la porteria.

Hi ha una zona fora del camp que s'anomena “la zona de canvis.”

La zona de canvis és on es canvien el jugadors durant el partit, un jugador no pot entrar el camp si l'altre jugador no a sortit en el moment que surt ja pot entrar l'altre jugador, si entra abans de que el primer jugador hagi surtit es penalitzarà.

La porteria

La porteria medeix 2 metres de alçada per 3'16 metres d'amplada, els pals de secció quadrada de 8 centímetres de costat i de fusta, pintada en dos colors amb una alternança. La porteria no te sempre els mateixos colors pintats.

La pilota

-La pilota és només d'un color, amb una circumferència de 58-60 centimetres i un pes de 425 a 475 grams en la categoría absoluta, juvenil i cadets masculins.

-Per al nivel absolut, juvenil i cadet femení o la categoría de masculí infantil, la circumferència de 54-56 centímetres i el pes oscil.la entre els 325 i els 375 grams.

-La pilota pot ser de cuir o sintética.

-Pot ser de diferents colors(pero només un color cada pilota).

-La pilota es pot jugar amb qualsevol part del cos d'esquena per al

dalt.

-Es pot tenir a les mans un màxim de tres segons. Només es pot donar tres passes amb la pilota a la mà.

-És pot passar la pilota d'una mà a una altre sense perdre el contacte.

-Jugar en peu, sentat,etc.

-La durada d'un partit de handbol es de 60 minuts de joc i de 10 minuts de descans. Hi ha dues parts de 30 minuts.

-Un partit pot acabar en un empat, pero en les competicions que hagi d'haver un eliminat s'utilitza un periode extra que s'anomena prorroga. És juga 5 minuts cada part hi ha dues parts, en càs d'empat hi ha una segona prorroga i si encara segueix amb un empat s'utilitzarien els penalts.

-Els jugadors al camps son dotze i dos porters. Sis i el porter en cada equip.

-Per que un partit és pugui jugar a d'haver-hi un mínim de cinc jugadors per equip.

-Es poden fer tants canvis com es vulguin pero s'efectuen desde la zona de canvis.

-Pot tocar la pilota amb qualsevol part del seu cós.

-A ell si és dintre de l'àrea no li conten les passes i pot donar les que vulgui(l'àrea de 6 metres).

-Si el porter surt és un jugador més.

-Normalment porta o el nombre 12 o el 7.

-No pot surtir amb la pilota controlada de l'àrea a de passar-la per poder sortir.

-A l'àrea de 6 metres pot fer el que vulgui.

-Si el porter desvia la pilota (sinò és intencionat), no és corner, si ho fa el jugador si que seria.

-No pot llençar la pilota contra un contrari.

-A de vestir diferent.

-Pot agafar la pilota encara que estigui fora de l'àrea, però no pot sortir per agafarla.

-Pot fer gol de camp a camp.

-Qualsevol jugador pot ser porter si és canvia la roba.

-A l'àrea de porteria només pot estar-hi el porter.

-Un jugador pot cauré dins de l'àrea després de fer el llançament i sense la pilota.

-El porter si a sortit de l'àrea no pot creuar-se per l'àrea per guanyar ventatge.

-És considera gol quan la pilota traspassa totalment la linia de porteria.

-Després d'un gol la pilota es treu desde el centre del camp.

-El gol és anotat després desde el moment que és treu de mig camp, en aquest moment l'arbitre ja no pot anul.lar el gol.

-Es considera fora quan la pilota sobrepassa la linia totalment.

-S'executa el fora desde on a sortit la pilota.

Les sancions en handbol són de dos tipus: tècniques i disciplinaries.Són castigades per un cop franc o si és dintre de l'àrea de nou als sis metres un penalt.

Sancions tècniques:

El cop franc s'executa d'on el defensa a comés la falta, si s'ha comés entre els nou i sis metres es treu desde els nou metres perquè la defensa es pugui col.locar a la linia de sis metres.

Es considerat penalt quan s'inpedeix una clara ocasió de gol d'una manera interreglamentaria. Es llença desde una linia de set metres sense defensa.

Sancions disciplinaries:

Les sancions disciplinaries atenten contra l'esperit del joc, els companys, els contraris, l'equip arbitrari, etc. Es castigat amb una amonestacions, exclusió, descalificació i expulsió.

Amonestacions: Consisteix en ensenyar una tarjeta al jugador infractor.

Exclusió: En la primera i segona exclusió el jugador dos minuts fora del camp. A la tercera, aquest jugador queda excluit definitivament, després de dos minuts l'equip torna a tenir set jugadors.

Descalificació: La descalificació és definitiva per el jugador quedant-se l'equip durant dos minuts amb sis jugadors.

Expulsió: És producte d'una falta molt greu. El jugador infractor deixa de jugar i l'equip es queda amb sis jugadors.

-Terreny de joc...................................................................1-2