Lenguaje, Gramática y Filologías


L'esclava de blau; Joaquim Borrel


L'esclava de blau

Primer dia:

El protagonista, Diomedes és un jove grec que va a Roma en asseventar-se que a mort el seu oncle Alcímedes el qual només l´havia vist una vegada, o l'havia anomenat hereu de la seva fortuna però descobreix que ha perdut tota la riquesa i que l'únic que li quedava era una petita casa i una esclava que es deia Baiasca aquesta l'informa que Alcímedes era exquirient (detectiu privat) Diomedes decideix, amb l'ajut de Baiasca dedicar-se a aquesta professió per així poder reunir diners i tornar a Àtica.

Segon dia:

Diomedes s´aixeca pel mati, surt a fora de la casa i veu l´esclava parlant amb un cec. Un gladiador vol contractar-lo, per investigar un intent d´assassinat, li paga cent talents. Més tard Diomedes envia a l´esclava a comprar al mercat, al cap d´una estona torna seguida d´un home estrany al darrere; l´estrany vol comprar-la per uns mil talents, i li dona una setmana per decidir-se. Publi Antoni li explica com va morir el seu oncle, quan acaven van a veure al gladiador a l´amfiteatre. El gladiador mor en mans dels nubis amb qui lluitava, justament com havia predit una bruixa. Tornen a casa i vol investigar la mort del gladiador, però té un nou client al consultori, aquest client vol que investigui la mort del seu pare, després de la visita sopen i se´n van a dormir.

Tercer dia:

El protagonista i la seva esclava es dirigeixen a l´amfiteatre a interrogar a un dels gladiadors amic de siderobros, però no esbrinen molta cosa. Més tard van a visitar a la família que se li havia mort el pare, fa una sèrie de descobriments però no esbrina res important. Al acabar decideixen anar a interrogar a l´endevina.

L´endevina lleigeix el futur als dos i es queda sorpresa quan s´asseventa de que hi havia un lleó a l´escut de Siderobros. Com no esbrinen res, decideixen anar a investigar al port, d´on procedia l´estatua del crim del pare que era antic militar; interroguen a un home i esbrinen que el sospitós de les apostes està mort. Tornen a casa i veuen que hi ha en Juli Cesar al consultori. Diomedes ha d´investigar com la germana de Cleopatra havia aconseguit escapar després d´intentar assasinar a Juli Cesar. Ha d´investigar a la vila privada del Cèsar.

Quart dia:

Diomedes al matí ha d´anar a la vila del Cesar a investigar, una biga el recull i el porta. Quan arriba es reuneix amb Cleopatra i la seva germana. El protagonista ha d´esbrinar d´incògnit qui va atacar al cèsar; fa preguntes a les germanes per fer-se una versió dels fets. En acabar li presten una biga per tornar a casa. Quan arriba a casa el cec l´està esperant i li diu si l´acompanya a fer una visita. Van a veure a l´actor que hi havia a la festa, quan va morir el pare de la familia. No esbrinen gran cosa.

Cinqué dia:

Al matí, truquen a la porta i hi ha una senyora vestida de Cleopatra, ella s´identifica com Cleopatra, però Diomedes sap perfectament que no és ella, ja que l´havia vist en persona; el protagonista li diu que es tregui la disfressa, resulta ser la filla de l´actor, que vol ser exquirent, Diomedes accepta que traballi amb ell.Diomedes i l´ajudant van a l´amfiteatre a interrogar a l´amo, i dedueixen que és el culpable de la mort de Siderobros. També van a la casa del pare militar mort, descobreixen algunes coses i tornen a casa per reunir-se amb Baiasca, per què l´ajudés amb els casos. Finalment l´ajudant substitueix a Baiasca per poder investigar, al final del dia Baiasca es queda a dormir a casa.

Sisè dia:

Diomedes es desperta i veu com un home el vol matar, agafa una cosa i li llença abans de que li faci mal, i mentrestant aconseguex escapar, més tard va a intercanviar a Baiasca per l´ajudant. Diomedes descobreix que Tòcul i el propietari de l´amfiteatre son còmplices de la mort de Siderobros, que s´havien assebentat de l´història del lleó i de la serp. El Siri que volia comprar a Baiasca, va ha visitar a Diomedes per comprar-la. El siri li diu que si pot buscar on es la seba neboda, que resulta ser la bruixa. Mentrestant Tòcul vol vendre a Baiasca al Siri, ell li diu a Tòcul que pagarà tots els deutes del seu oncle. Per la nit el sir fa una festa amb les seves ballarines i després se´n van a casa tots dos.

Setè dia:

Diomedes descobreix quasi tots els enigmes. Descobreix que el captaire és el seu oncle i que no havia mort, també descobreix que la bruixa i Tòcul estan implicats en la mort de Siderobros. El siri es detingut per intent de segrest. I el cas de Juli Cesar, esbrina que la culpable és Cleopatra.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: castellano
País: España

Te va a interesar