Derecho


Entrenamiento de baloncesto


PRIMER REALITZAREM ALGUNS JOCS.

1r- En grups. El capità de cada grup tira la pilota a l'aire i diu el nom d'un dels seus companys, qui tracta d'agafar la pilota mentres els altres escapen. En quant este té la pilota en les seues mans crida: “parats”, perquè tots queden en posicions de base, mentres tira la pilota per a colpejar a u.

2n- Per grups col·locats en fila i un company enfront d'estos, el capità. Al senyal, el capità passa la pilota al primer, este la torna ràpidament i s'assenta. El capità farà un nou passe al segon i farà el mateix que l'anterior, fins que arribe a l'ultime qui coixera la pilota i ocupara la posició del capità. Guanyara el grup que abans acabe.

3r- Per grups un front de l'altre amb un baló. Al senyal, el posseïdor del baló passa de picat amb ambdós mans al primer de la fila de davant i a continuació es desplaça al final. El receptor farà el mateix que el primer. Guanyara el grup que acabe abans.

4t- Per grups un front de l'altre amb un baló. Al senyal, el posseïdor del baló passa de picat o cap o de beisbol amb ambdós mans al primer de la fila de davant i a continuació es desplaça al final. El receptor farà el mateix que el primer. Guanyara el grup que acabe abans.

POSTERIOR ALS JOCS, COMENÇAREM A CALFAR ESPECIFICAMENT PER AL BASQUETBOL.

CANVI DE DIRECCIÓ EN ZIG-ZAG. Amb 7 pivots, els jugadors en fila en la línia de fons, fan un canvi de direcció en cada un d'ells desplaçant-se en zig-zag.

CANVI DE VELOCITAT AL VOLTANT DEL CAMP. Jugadors en files corren al voltant de les línies del camp de basquetbol i canvien en cada cantó de velocitat. Van lent en les línies laterals i van ràpid en les de fons.

CANVI DE VELOCITAT, A UN SENYAL DONAT. Jugadors en 3 o 4 files en la línia de fons al senyal ixen de cada fila els primers i van canviant de velocitat a un senyal donat por l'entrenador. Així successivament.

DESPLAÇAMENTS D'ESQUENA. Jugadors en fila davant de l'entrenador van de front voregen un pivot i tornen d'esquena cap a l'entrenador.

PARADES EN UN TEMPS DESPRÉS DE CÓRRER LLIURE. Corrent lliurement per la pista, al senyal de l'entrenador els jugadors paren en un temps.

PARADES EN UN TEMPS DESPRÉS DE BOTAR BANC. Una fila de bancs suecs es boten i es para en un temps al caure de cada u.

PARADES EN DOS TEMPS DESPRÉS D'ANAR EN ZIG-ZAG. Corrent amb pivots en el sòl anar en zig-zag parant en dos temps en cada pivot.

BALÓ PARAT. El baló parat en el sòl i donant-li toc amb la mà, haurem d'aconseguir que bot.

EN MOVIMENT TIRAR BALÓ I ARREPLEGAR-HO. Caminant tirar el baló per davant i arreplegar-ho per darrere.

 EN MOVIMENT HUITS RODATS. Mentres es camina passar-se el baló al voltant d'una cama i de l'altra. Anada de front i volta d'esquena.

PASSE ENTRE CAMES En files el primer amb un baló passa entre les cames el baló acatxant-li i així successivament fins al final de la fila qui agafa el baló i va corrent al principi de la fila.

PASSAR I ANAR A ON ES PASSA. En grups de 4 o 5 dos files passar el baló i anar a la fila de davant.

(FER UN DESCANS D'UNS 10 MINUTS)

PICATS. Per parelles realitzar passes Picats.

DE PIT. Per parelles realitzar passes de Pit.

DE CAP. Per parelles realitzar passes de Cap.

DE MUSCLES. Per parelles realitzar passes de Beisbol.

Ara, una vegada practicats tots estos passes, fer-los amb una sola mà.

PASSE PER DAMUNT DEL CAP. En files el primer amb un baló passa per damunt del cap el baló i així successivament fins al final de la fila qui agafa el baló i va corrent al principi de la fila.

PASSAR I CÓRRER. 3 jugadors a i B després de cada passe a C giren al voltant d'un pivot per a estar novament en posició de passe. Repetir este circuit fins a haver fet tots els tipus de passe.

BALÓ TORRE: 2 cercles concèntrics els de fora tenen un company dins en x minuts veure tots els passes que poden donar al de dins i els del circule interior tracten d'impedir-ho

“L'EMPRENYAMENT”, en un circule un company es col·locara en el centre i haurà d'intentar robar-li el baló mentres la resta fa els diferents passes.

PER PARELLES EN MOVIMENT. Per parelles passar-se el baló movent-se lliurement per tot el camp.

DESPLAÇAMENT LATERAL. Un jugador enfront d'una fila de jugadors de cara a ell va passant i rebent desplaçant-se lateralment.

(EN LES DOS PRIMERES SEMPRE PER LA PART DRETA DE LA PISTA I CANVIANT CAP AL CENTRE)

AMB CANVI DE MÀ. Entrada a canastra amb canvi de mà en revers i canvi de ritme.

AMB CANVI DE MÀ. Entrada a canastra amb canvi de mà entre les cames i canvi de ritme.

AMB BOT PER L'ESQUERRA. Dos grups per canastra, un grup entra a canastra per l'esquerra, l'altre grup agafa el rebot i canvien de fila. (Passos esquerra-dreta i dalt i tirar amb la mà esquerra)

AMB BOT PEL CENTRE. Dos grups en cada canastra un entra a canastra pel centre , l'altre grup agafa el rebot i canvien de fila. (Els passos finals poden ser dreta-esquerra o esquerra-dreta ja que pot tirar amb la mà que vullga)

AMB BOT PER LA DRETA. Dos grups per canastra, entrades per la dreta, l'altre grup agafa el rebot i canvien de fila. (Últims passos, dreta-esquerra i dalt amb la mà dreta.)

AMB BOT PER L'ESQUERRA. Eixint de la línia de fons, voregen un pivot situat en el pal alt i entren a canastra pel costat Izquierdo.

AMB CANVI DE RITME. Una cadira a l'altura del tir lliure en els dos costats. Es dribla i a l'arribar a la cadira es canvia de ritme i s'entra amb un sol bot. (Costats dret i esquerre.)

AL FINALITZAR ESTA SÈRIE DE CALFAMENTS REALITZAREM ELS DOS SEGÜENTS JOCS I POSTERIORMENT JA ENS PODREM POSAR A JUGAR UN PARTIT DE BASQUETBOL.

Dos equips amb un baló cada un darrere de la línia de fons, al senyal ixen els primers entren ficant el baló en les 2 canastres i passen el relleu al següent company.

Una fila de jugadors amb baló el primer jugador va cap a canastra, es para i entra. Quan un jugador falla 2 entrades seguits s'elimina col·locant-se baix canastra i ficant pressió a la resta de companys.
Descargar
Enviado por:Maria Almz
Idioma: castellano
País: España

Te va a interesar