Literatura


El misteri dels farrioles; Maria Lluisa Amorós


EL MISTERI DELS FARRIOLES

Maria Lluïsa Amorós

(Marc Farrioles era un senyor que estava casat amb una tal, Anna. Amb l'Anna havien tingut una filla, la Rita.

El senyor Farrioles treballava amb xips, bioxips i havia de viatjar molt pel tema de la informàtica. Amb tot això la senyora Casadefabra una amiga de tots ells, va comunicar una mentida a l'Anna, li va dir que el seu marit era mort. I al Marc li va dir que la seva dona, l'Anna s'havia casat amb un altre home. Així la Casadefabra va poder al cap dels anys casar-se amb el Marc).

...

La Casadefabra es va insatal.lar a Sa Calma, una urbanització. Va comprovar que si eliminava la Rita, ella es quedaria tota la fortuna del seu marit. Ella només pensava amb els diners, i així ho va fer. Va contractar un tal, Tomeu Vidal, anomenat, el Coix i en Rínxols. La feina d'aquests dos consistia en eliminar la Rita com fos. Aquests dos al no tenir masses proves no la van poder trobar i van haver de contractar a part un detectiu anomenat, Marcel Ponsatti. Aquest va buscar aquí i allà fins a trobar-la i llavors va voler parlar amb ella. La Rita es trobava a un àtic a uns 3 km de la urbanització de Sa Calma. L'endemà al matí tocaren el timbre, era en Marcel. Volia parlar amb la Rita una estona i parlar-l'hi del tema de la Maria. En Marcel li va dir que una tal Maria Casadefabra la volia eliminar, per així ella poder-se quedar tota la fortuna.

A la nit estan a casa amb el Marcel van divisar una claror extranya al mig del bosc. Els porticons semblaven restar tancats, era una casa abandonada, bruta però ells dos molt encuriosits van voler investigar de què es tractava. Un cop allà tots dos van pujar les escales per entrar-hi. Però eren tancades. Van veure la finestra mig oberta i fent un salt i van ser. Hi van veure molta intriga i imaginacions i decidiren sortir. A fora van trobar petjades que no eren seves però no en van fer cas. L'endemà al matí en Marcel va dir a la Rita que anés amb els seus pares per poder treure'ls-hi informació sobre el cas. En Marcel durant el dia havia cercat molta informació i ara restava a casa esperant per s'hi veia la mateixa claror. De seguida que la veure la mateixa claror va prendre el cotxe i va anar a veure la casa un altre cop. A dins hi trobà llibres firmats per en Marc Farrioles, poemes i de fons se sentia una melodia de Schubert. De cop i volta tota la il.luminació, la melodia, la claror, va desaparèixer i va ser una casa al mig del bosc i abandonada.

L'endemà al matí son el timbre. Era la Rita, dient que els seus pares no hi eren. Per la tarda van rebre una carta de França dient que els pares de la Rita estaven a l'hotel Relais des Lacs, curant-se d'una intoxicació. Van emprendre un viatge i ja cap al cap tard es pararen en un hotel per descansar. Ben d'hora al matí emprengueren la carretera fina arribar a Vernet, allí van preguntar per l'hotel i llavors el van anar a veure. Els van dir que ja estaven curats però que eren a Castell. I arribaren havent fet una bona caminada i un cop allí els aparegué un monjo i els digué, aquí no hi són. Llavors baixaren una altre vegada cap a Vernet, on els cridà la gana. En Marcel va anar a buscar uns bikinis i unes begudes i al tornà la Rita no hi era, havia desaparegut. I si l'han matat? On és ella? En Marcel es qüestionava una sèrie de preguntes, però no apareixia. Ell decidí tornar a casa, recapacitar sobre tots aquests fets i llavors buscar-la. Es despertà pel timbre de la porta, trucava una tal Mercè, una noia que feia les feines a casa la Casadefabra, i se n'havia assabentat de tots els plans de la Maria. La Maria se n'anava a Barcelona. En Marcel demanà a en Watson que cerqués informació sobre certs personatges. Cap al vespre va rebre una trucada d'en Watson que li havia de donar tota la informació, i llavors en Marcel li va demanar a en Watson si li podia pagar un bitllet cap a Ginebra. Ja en plena nit va presenciar la mateixa claror i ell i tornar a anar. Hi va entrà i va poder veure una pel.lícula on hi sortien l'Anna Brull, en Marc. Va revisar la casa i desprès va marxar.

La Maria arribà a Barcelona i de seguida es posà en contacte amb el Gravat, que estava a Càrnia. L'endemà el Vidal i el Rínxols volien la recompensa i la Maria com a tal, agafar una petita pistola amb silenciador i els disparà un tret a cada un.

La Rita obrí els ulls i notà mal gust a la boca. Es va incorporar i es notà dèbil, quan sentí passes i veus i es feu l'adormida. La Rita escoltà la conversa i sentí que l'home anava al poble. Al cap tard l'home molt enrabiat ja volia matar la Rita i la seva muller ho impedir. La Rita s'incorporà i quan l'home, que anava begut entrà li engarrotà un cop i va ser llavors que la Rita va prémer a córrer i va poder fugir. El mateix home es disparà i quedà mort. Quan en Marcel arribà a Ginebra, preguntà per la 3, rue de Mont-Blanc, allí es trobà amb el senyor Lévrier; era el senyor Marc Farrioles. En Marc li explicà tota la història, el seu canvi d nom, lo de la Maria, de la Rita,...

Allà mateix van rebre una trucada, anunciant l'aparició de la Rita. I molt veloçment en Marcel va anar a cercar la Rita.

Un cop junts el primer que van fer va ser anar al casalot. Van prémer l'accelerador i al cap d'una estona hi van ser. Van entrar-hi i es van trobar una taula parada per dues persones, molt romàntic, música de fons...

L'endemà la Rita, en Marcel i en Watson i van voler tornar per ensenyar-l'hi la mítica casa i explicar-l'hi la història. I van veure que era una casa normal, antiga, molt bruta i van deduir que de la mateixa manera que el xip es va encendre o per un canvi brusc de temperatura o per el fregament de l'aire, qualsevol d'aquests dos fenòmens també el podia haver destruït.

El misteri dels farrioles; Maria Lluisa Amorós

3ER ESO -B
Descargar
Enviado por:As
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar