Arte


Claustre posterior i dependències

ESO A 2012

6.El claustre posterior i dependències

6.1.El claustre posteriorés d’estil gòtic. La planta ésquadrada i el sostre de bigues de fusta amb maons. Té columnes amb arcs apuntats.

6.2. Biblioteca, escriptori.Són d’estil gòtic. Eren la sala de transcripció de textos i de lectura, per això en molts monestirs s’han conservat molts textos antics fins-i-tot musulmans, ja que hi havien monjos, com l’abat Òliba, que anaven viatjant per tot arreu i d’allà on anaven, portava un llibre, un text, o d’altres.

6.3. Palau reial. El van construir perquè el rei anava a caçar i a descansar per aquestes àrees al costat del Monestir. És una dependència, barreja estil romànic i gòtic. Hi ha una columna de pòrfir,i les altres de pedra, són molt primes. Al centre hi ha un pou, i a la paret hi ha un escut amb un sarró i un porc senglar.Els capitells són d’estil dòric i tenen un dibuix semblants a unes fulles de roure. També, el Palau Reial té unes escales que pujaven cap amunt amb una barana de pedra, que hi ha un lleó amb relleu al principi i el final. Les columnes tenen forma d'arc de mig punt.6.4. Refetor. El refetor era el menjador. Quan s'entra es veu una gran finestra estreta i alta perquè el refetor tingui més llum. Les parets i el sostre sónde guix blanc, perquè d'aquesta forma estigui més il·luminat. Al 1733, es va fer un nou sostre barroc blanc amb línies daurades. Hi ha una franja de rajoles de València per què d'aquesta manera es veia mes net i fàcil de netejar.6.5. Presó. La presó esta en el claustre posterior. Té una entrada petita i baixa. A la dreta hi ha una porta petita amb una finestra barrada. Quant entres en el sostre es veu una pintura que representa Jesús crucificat, també té uns escrits al sostre que el van fer quant la van reparar. També hi ha un sol.


7. Capella de la Trinitat

Descripció:

La Capella de la Trinitat és d’estil romànic. Ésde planta rectangular de 10 x 5 metres aprox. No té absis, la volta és de canó lleugerament apuntada. Té uns murs molt gruixuts característics d’aquest estil. Les finestres doncs, també romàniques, són de dimensions petites. Al fons té un graó i una taula amb un símbol de Santes Creus de ferro.
Descargar
Enviado por:Martí
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar