Literatura


Aloma; Mercé Rodoreda


ALOMA

ALOMA

Aloma era una xica amb problemes de diners jove i que vivía amb la seua cunyada Anna y el seu marit que era el germá d´Aloma que tenien un fill anomenat Dani. Ella tenía un germá anomenat Daniel que es va suicidar. Un dia Aloma es va marchar de compres ala ciutat per a compar unes cortines, les va comprar i le sobraren 4pts ella va pensar en comprarse un llibre y sel va comprar peró ella tindria que amagar perque Joan no el viera. Es va marchar a casa peró sel va adonar conpte de que sabia olvidat la bolsa amb la compra on havia comprat el llibre i el tocá volver peró no tenía diners per a volver i le tocá volver caminant. Ales hores Anna y Joan es van enfadar con ella per que arribá tota plena d´aigua. Pel matí va arribar una carta del germá d´Ana dienli que iba a pasar uns dies amb ells.

Arribá el dia enque Robert el germá de Anna tindría que arrivar, ales hores Aloma y Joan van agafar el tren per anar a recollirlo quan anaven al port Joan va comentar de vendre la casa pero a Aloma no li feia molta gracia per que la cas a era dels sueus pares i li tenia molt apreci. Joan va reconeixer a Robert i a Aloma no li va er molt gracia, ell va preguntar per Anna, que sabia quedat en casa. Quan arribaren Aloma le ensenyá la casa i van dinar. Per la tard van anar a la casa els veins: Coral, la senyora Concepció, Maria Baixeres , Cabanes i Mercè; per a saludar a Robert, Coral i ell es van fer molt amics i a Aloma lidonaba molta envetja. Esa nit Aloma i Robert van dar un paseig per ensenyarli la ciutat i Robert li va dir que ella li agradava mes que Coral.

Dani es va posar molt malalt i el metge li va dir que necesitaba un camvi d´aires. Anna va pensar en anarse a la casa dels Vidals que eren uns amics de la familia. Ells van aceptar.

Aloma es va encontrar dues pesetes i va pensar de comprar un sobre i un sell i va fer una carta a un amant imaginari que mes tard la va mandar amb una direccio irreal. Una nit Robert i Aloma van anar al cinema quan van arribar a casa ella li doná les gracies i ell li doná un bes als llavis.

Aloma estaba fent les maletes de Dani i Anna que eixe dia es tenien que anar Aloma es va quedar molt triste. Anna va escribir molt.

Va arribar el dia de San Joan i Aloma es va posar un vestit que anaba molt bonica. Joan, Robert i Aloma estaven en la plaça de Catalunya, Joan es va anar amb uns amics i va deixar a Aloma i a Robert sols. Se´l van pasar molt be i quan van arribar a casa van fer l´amor.

Robert va rebre una carta d´America i Aloma plorant li va dir que no la deixara sola i Robert va trencar la carta i li va dir que la volia.

Al dia següent ell estaba de mal humor pot ser per que havia trencat la carta.

La senyora Baixeres va anar a casa d´Aloma per a invitar-la a veure el vestit de la seua filla Maria que es casaba. Quan va arribar a s´ha casa va veure a Joan tirat a terra en eixe moment va arribar Robert i entre els dos el van pujar al llit i el van deixar a soles.

Anna i Dani van arribar i als pocs dies Dani va morir. Robert va rebre una altra carta i Aloma no va saber de qui era.

Joan una tarda li va dir a Aloma que no volia a Anna que estaba enamorat de Coral fa temps i que había perdut mols diners amb ella i que li va regalar un anell i li va dir que anara a casa de Coral a conserguirlo pero ella no se´l va donar. Ales hores li va pedir diners aRoberti ell no va donarli res , Anna es va enterar de tot. Un dia Aloma va encontrar en la americana de Robert una foto d´una xica que se la va ensenyar a Anna i li va dir que era Violeta una xica que vivia amb Robert feia temps i Violeta li deia en la carta que volviera amb ella i si no ella vindria a buscarlo. Aloma va deixar la carta on estaba i eixa nit Robert li va dir que es anava Aloma li va demanar el matrimoni pero ell no va voler. Aixi que es va anar deixant a Aloma embaraçada, pero ell no u sabía. Es van cambiar de pis per que no podien pagr la hipoteca de la casa i Aloma li va dir lo del embaraç pero que no era de Robert.

Personatges

Aloma: Personatge principal de l´historia. S´enamora de Robert.

Robert: Palit, amb mirada febresa, no molt alt paretja d´Aloma fins que ell es va.

Anna: Mare de Dani i esposa de Joan molt agoviada.

Joan: Germá d´Aloma i marit d´Anna i pare de Dani tenia una amant que era Coral.

Dani: Fill que fallesc per una enfermetat.

Coral: Molt bonica, amant de Joan.

Marta: Veina filla de la senyora Baixeres, i es casa.

Senyora Baixeres: Veina de la casa.

Cabanes: Veí vell.

Joaquin: Amic de Coral.

Violeta: Companyera de Robert.

Opinió Personal

El llibre esta molt ve peró al principi es fa molt pesat. Es entretingut.

Globalment m´agradat.
Descargar
Enviado por:El remitente no desea revelar su nombre
Idioma: catalán
País: España

Te va a interesar