Deporte, Educación Física, Juegos y Animación


Actividad Física y salud


Activitat física i salut.

Salut:

 • Concepte de salut. Busca la definició o definicions que ha donat l´OMS. (Organització Mundial de la Salut).

 • Salut no vol dir només absència de malalties. Salut és un concepte molt més ampli i fa referència a l'especte físic i psíquic de la persona , la relació amb l'entorn i amb els altres. El mantenimentde la salud en tots aquests aspectos és sinònimde qualitat de vida.

 • Hi ha tres aspectes a considera que intervenen en el manteniment de la salut:l´activitat física, el hàbits higienics i l´alimentació adequada. Has d´explicar com influeixen aquestos tres aspectes en al salut.

 • L'activitat física : L'activitat física influeix a la salut molt bé pel cos, perquè te fa sentir millor, la sang circula més bé.

  L' hàbit higiènics : L' hàbit higiènic també es molt important, perquè quan fas activitat física es com si fessis gimnàstica, i quan fas gimnàstica sues pues per sentit millor te rentes, ...

  L' alimentació adequada : L'alimentació es molt important , perquè desprès de fer esport va bé menjar alimentació sana, com una poma, la fruita .

 • Hi ha també , perjudicios per a la salut derivats de l´esports de compitició o d´algunes activitats físiques:

 • · Efectes psicològics negatius.

  Efectes psicologics de vagades els esportistes s'obsesionen per guanyar i si no u aconsegeixen la primera pocisio es fustren i es desmoralitzen moltissim de tal manera poden arribar fins i tot a abandonar l'esport en la qual es d'ediquen.

  · Efectes físics negatius, lesions…

  Afectes físics lesions , desgasts dels ossos ,desgast del musculs, trencaments etc…

 • Com podem evitar i/o prevenir lesions quan fem esport i/o activitat física.

 • Podem evitar lesions quan fem esport o activitat física fent una mica d'escalfament abans de cada exercici o sigui abans de cada vegada que fem gimnàstica o educació física.

 • Si fem una sortida o una excursió a la muntanya, quines precaucions haurem de tenir?

 • Per anar a la muntanya d'excursió o anar a fer una sortida haurem de agafar: una motxilla gran on hi capigui tot el que hi ficarem, ens haurem de dur : un sac de dormir per si ens quedem a dormir , menjar, diners, una farmaciola de primers auxilis, mantes, aigua, tenda de campanya. Sempre em de portar el material adient.

  6. Les vacunes. Per a que serveixen ?

  Les vacunes serveixen per a previndre malalties de tot tipus.

 • Què és la contaminació acústica, i com es pot evitar .

 • La contaminació acústica pot definir-se com l'increment significatiu dels nivells acústics del medi i és un dels factors importants de deteriorament de la qualitat ambiental del territori. Es pot evitar no fent soroll sobrenaturals o fer sorolls per damunt de la normativa.

 • Quin altre tipus de contaminació coneixes? Explica algunes mesures per

 • tal d'evitar que aquestes contaminacions malmetin la terra.

  Un altre tipus de contaminació que coneix-ho es la contaminació atmosfèrica algunes mesures que hem de tenir en compte son: no utilitzar el cotxe quan no es necessari quan es podria anar amb bicicleta perfectament .

  La contaminació ambiental : El medi natural és molt sensible a les agressions externes. El fum dels cotxes i motocicletes o de les fàbriques. Les deixalles al camp i els productes que s'aboquen als rius o al mars són la font principal de contaminació del medi natural. Les deixalles s'han de recollir i ens les em d'emportar; no s'ha de llençar res a l'aigua.

  HIGIENE:

 • Què vol dir aquesta paraula i per a què serveix la higiene.

 • Higiene “és l'art de conservar la salut”. És el sistema de principis i regles per preservar la salut. Aquests principis i regles són d'aplicació en tots els moments de la vida diària i, per tant, també en l'activitat física.

 • Mesures higièniques col·lectives i/o públiques són les que afecten un grup gran de persones. Posa exemples d'aquest tipus de mesures i en què consisteixen,.

 • · Una vacuna general contra la grip, que consisteix que tots els grups de riscs es sotmetin a una vacunació per tal de que no agafin aquesta malaltia.

  · La dentadura sana, consisteixen en cada dia rentar-se les dents per lo menys tres vegades al dia, així tindrem la dentadura sana i forta, i no tindrem cap caries ni cap dent corcat.

  11. Mesures Higièniques individuals referides a:

  a. La pell:

  La pell s'ha de mantindre neta per no patir càncer de pell o infeccions.

  b. Els cabells:

  Els cabells san de mantindre nets per no agafar polls i altres malalties infeccions al cabell .

  c. Les ungles:

  Les ungles san de mantindre netes per dins i per fora per k sinó podem agafar alguna malaltia i san de porta curtes.

  d. La boca:

  La boca s'ha de mantindre neta de les restes de menjar i rentar-se les dents 3 vegades al dia: 1 al mati desprès d'esmorzar, 1 al migdia desprès de dinar i 1 desprès de sopar .

  e. L´aparell auditiu:

  L'aparell auditiu s'ha de mantindre net per s'hi hi pot haver-hi cerra i llavors no et deixa sentir be.

  f. Els ulls:

  Els ulls s'han de mantindre nets de lleganyes per que a les lleganyes i ha bactèries que son perjudicials per als ulls.

  12. Mesures higièniques en una piscina climatitzada.

  Als voltants de la piscina hi ha normalment aigua embassada, que pot provocar contagis si es va descalçat . Com als vestidors i les dutxes;per fora de l'aigua s'ha d'anar amb xancletes.

  Si l'aigua te molt clor, es convenient portar unes ulleres de natació per protegir els ulls.

  És imprescindible dur casquet de bany, i abans d'entrar a l'aigua es important dutxar-nos a unes dutxes que normalment estan al voltant de la piscina, per no deixar suor a l'aigua o restos d'orina a dins de la piscina.

  13. Mesures higièniques després de fer activitat física.

  Quan una persona acaba de fer una activitat física s'ha de dutxar per que mentre a fet la activitat física ha suat i llavors si es queda la suor enganxada a la pell fa molta pudor llavors això en diuen que es un “ llord “.

  14. La profilaxi. Què és.

  Segons “The Lancet” no hi ha evidencies suficients sobre el benefici del profilaxi del càncer de mama amb tamoxifè, encara que d'incidència de neoplàsies es redueix un terç.

  15. Característiques de la roba i calçat per a fer esport i/o activitat física.

  La roba que s'ha de portar quan fas una activitat física es portar unes bambes còmodes i que te sentis be i que no te caigui, una samarreta de qualsevol.

  CIVISME:

  16. Si estem en un parc amb elements i/o equipaments lúdics, com ens hem de comportar?

  Ens hem de comportar respectant les xarxes les porteries i àrees no trenca per que l'altra gent també n'han de fer un ús adequat

  17. Si estem en un gimnàs o pavelló o en el pati de l'escola, fent activitat física, quines precaucions hem de tenir respecte el material, els equipaments, els altres usuaris, …

  Hem de respectar lo que hi ha al nostre entorn com per exemple els arbres que als arbres no els hi hem de fer puntes per que queden tors etc...

  3
  Descargar
  Enviado por:Narico
  Idioma: catalán
  País: España

  Te va a interesar